Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Staňte se asistentem v rodině s dvojčaty a vícerčaty! Podstatou projektu je pomoc rodině formou úlevové péče

Autor: Administrator. Středa 20. září 2017.

Read moreZačal nový školní rok, zimní semestr, a Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty rádo přivítá nové zájemce ze strany možných asistentů či rodin o zapojení se do dobrovolnického programu Asistent do rodiny s dvojčaty a vícerčaty. Program Centrum realizuje od roku 2014 a od té doby se setkává s velkým úspěchem a rostoucím zájmem. Podstatou projektu je pomoc rodině formou úlevové péče. Ty jsou velice zatíženy jak po stránce časové a materiální, tak i organizační a lidské.

Do rodiny dochází pravidelně na 2-3 hodiny týdně dobrovolník/ce a umožňuje rodině účastnit se aktivit, které by pro ně byly jinak těžce realizovatelné či neuskutečnitelné. Rodina si může vybrat, zda má zájem o asistenci při volnočasových aktivitách, doprovod k lékaři či na rehabilitační cvičení, výpomoc a asistenci doma v rodině nebo pomoc při předškolní/školní přípravě. Tyto oblasti byly nastaveny s cílem pomoci rodině v péči o děti. Služba je rodinám poskytovaná bezplatně.

celý článek

 

O hanáckó sekyrko

Autor: Redakce UNO. Neděle 12. srpna 2012.

znak-sdhSbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané ve spolupráci s okolními sbory SDH a městem Kostelec na Hané, za finanční podpory Olomouckého kraje a pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka, upříležitosti 130. výročí trvání hasičského sboru v Kostelci na Hané, Vás tímto co nejsrdečněji zvou na 8. ročník Noční soutěže hasičské všestrannosti "O hanáckó sekyrko". Soutěž se koná v sobotu 8. září 2012 v hasičské zbrojnici v Kosteleci na Hané a přilehlých obcích. Soutěžní družstvo 1+3 může být složeno z mužů, žen nebo i smíšené.

Pozvánka s přihláškou ke stažení ZDE.

 

Rodina a práce pod jednou střechou – i v Olomouci to funguje!

Autor: Administrator. Středa 20. září 2017.

Read moreCo-workingové centrum Family Office Olomouc najdete v budově pošty na adrese Náves Svobody 41, Olomouc - Holice. Jedná se o sdílený pracovní prostor pro rodiče s dětmi. Motto „Rodina a práce pod jednou střechou“ znamená, že zatímco rodiče využijí k práci vybavené kanceláře či vzdělávací místnosti, ve stejné budově jen o patro níže je možné zajistit hlídání dětí v herně RC Heřmánek, kde se o jejich děti postarají zkušené hlídací tety.

celý článek

   

Pohárová soutěž Újezd

Autor: Redakce UNO. Úterý 07. srpna 2012.

znak-sdhSDH Újezd srdečně zve na IV. ročník hasičské pohárové soutěže O putovní pohár starosty obce,  která se koná 25.srpna 2012 na hřišti v Újezdu u Uničova. Zahájení proběhne ve 13:00 hod. Soutěžit se bude v kategoriích muži, ženy.

Propozice ke stažení ZDE

 

Kupte si pastelku „umění žít ve tmě“, podpoříte tím výuku sebeobslužných dovedností nevidomých

Autor: Administrator. Úterý 19. září 2017.

Read moreVe středu 11. října proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole již 18. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. Bílá pastelka s nápisem „umění žít ve tmě“ připomíná bílou hůl a orientaci při ztrátě zraku. Bílá hůl není jen symbolem slepoty, ale je především symbolem důstojného života nevidomých a prostředek na cestě k samostatnosti. Občané Olomouce, stejně jako obyvatelé jiných měst na celém území republiky, budou mít příležitost koupit si bílou pastelku a podpořit služby pro zrakově postižené, které poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Regionální střediska obou organizací sídlí v Olomouci na ulici I. P. Pavlova 69 (budova Jalta, tel: 585 428 111)). Bezplatné služby jsou dostupné všem, kteří mají v dospělém věku vážné potíže s viděním.

celý článek

   

Strana 55 z 83