Svátek má Zbyšek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Hasičský týdeník č.35

Autor: Administrator. Pondělí 07. ledna 2013.

hasicskytydenik 35Aktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE. Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

 

Celostátní hry PLAMEN

Autor: šumpersko.net. Úterý 01. listopadu 2011.

Read moreV Lesnici proběhly soutěže pro mladší a starší žáky v požárnické všestrannosti.

Nový ročník celostátní hry Plamen v okrese Šumperk byl zahájen v sobotu 15. října v Lesnici závodem požárnické všestrannosti. Letos bylo na startu prezentováno 19 hlídek mladších a 22 hlídek starších žáků. Na hlídky čekala trať dlouhá 2 km pro mladší a 3km pro starší kategorii. Na trati bylo nachystáno klasických šest stanovišť: střelba ze vzduchovky, překonání překážky po laně, základy topografie, základy zdravovědy, požární ochrana a uzlování.

celý článek

 

Štědrovečerní večeře v parku

Autor: Administrator. Středa 27. prosince 2017.

SOS VánoceO Vánocích by nikdo neměl být sám. A tak již po osmadvacáté Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů, z. s. v Olomouci organizovalo vánoční návštěvy seniorů a štědrovečerní pohoštění pro spoluobčany bez rodinného zázemí. Balíček potěšil cca 130 spoluobčanů a další byly předány o Štědrém dnu. Tentokrát opět v restauraci Fontána, kterou provozují manželé Myslivečkovi ve Smetanových sadech, kde se u bohatě prostřeného stolu sešlo 36 osamělých, aby sváteční chvíle prožili společně. Vyslechli duchovní promluvu o smyslu Vánoc a za hudebního doprovodu houslí, kytary, flétny a klarinetu společně zazpívali koledy. Lidé bez rodiny, bez přístřeší i absolventi dětských domovů si pochutnali na výborné večeři s tradičním štědrovečerním menu. Díky velké štědrosti jednotlivců i firem byly stoly plné domácího cukroví, vánoček a zdobených perníčků.

Velkou radost měli přítomní i z vánoční nadílky. Igelitová taška, kterou si každý účastník setkání odnesl, obsahovala trvanlivé potraviny, ovoce, jogurty, kosmetiku, drobné dárky, zimní oděvní doplňky a opět cukroví. „Chodím sem každej rok a rád, od září už se těším a to nejen kvůli teplému jídlu…,“ sdělil jeden z účastníků setkání. 

Pracovníci Střediska SOS děkují všem lidem se štědrým srdcem, kteří přispěli svými dary a udělali tak radost osamělým spoluobčanům. S plnými žaludky, obdarováni a s hřejivým pocitem ze společně prožitých chvil se lidé bez vlastního rodinného zázemí rozcházeli do (zasněžené) tiché vánoční noci…

   

Hasičský týdeník č.32

Autor: Redakce UNO. Úterý 04. prosince 2012.

hasicskytydenik-32Aktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE. Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

 

Pozvánka na Den otevřených dveří

Autor: Redakce UNO. Úterý 20. září 2011.

Read moreSpolečnost PONTIS Šumperk o.p.s. je společností poskytující sociální služby. Při příležitosti přestěhování se do nového objektu bychom rádi pozvali širokou veřejnost na Den otevřených dveří, který se koná dne 6.10.2011 od 8:00 – 16:00 hod. v prostorách PONTIS Šumperk o.p.s., Gen. Svobody 68.

celý článek

   

Strana 49 z 83