Svátek má Zbyšek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Akce na Sluňákově: Ekovečery, fotografická soutěž, velikonoční výtvarné dílny a termíny Ekologických dnů Olomouc

Autor: Administrator. Pondělí 19. února 2018.

Read morePojďte s námi hledat krásu v celkem běžných věcech. Pomozte nám inspirovat k šetrnějšímu životu. Fotografická soutěž zejména pro pro Olomoučáky s uzávěrkou 8. dubna. Stále více lidem nestačí odpad jen třídit. Snaží se žít tak, aby po nich zůstávalo minimum odpadu. Ať už k nim patříte, nebo chcete jen vyzkoušet jeden malý krůček, pojďte se s ostatními podělit. Pořiďte fotografie na téma souteže "Můj život bez odpadu" a pošlete nám je s názvem či krátkým komentářem. Jde nám tedy o situace z vašeho života nebo místa v Olomouci a blízkém okolí, které souvisí s minimální produkcí odpadu. Do soutěže ale patří vše, co souvisí se snahou omezit množství odpadů – nechceme omezovat nápady. Přidejte se k události na facebooku, informace najdete také v aktualitách na www.slunakov.cz. Soutěžní kategorie, odměny, hodnocení a další info ZDE. Soutěž pořádá Sluňákov, Odbor Životního prostředí Magistrátu města Olomouce a Technické služby města Olomouce, a.s. 

Další akce Sluňákova naleznete v článku níže.

celý článek

 

Co výstřel – to rána!

Autor: Administrator. Čtvrtek 25. dubna 2013.

Read moreNa 24. ročníku mezinárodní střelecké soutěže „Free Contest“ pořádané AVZO Cheb se naše družstvo složené z řad dobrovolných hasičů Olomouckého kraje opět neztratilo.

Ve dnech 19. - 20. 4. 2013 jsme se jako jediní zástupci z řad hasičů především díky finanční podpoře Olomouckého kraje zúčastnili soutěže ve střelbě ze samopalu vz. 58 na 100m a ve střelbě z pistole CZ 75 na 25m, a mohli jsme tak opět reprezentovat náš Olomoucký kraj ve složení Mgr. Marcela Vystrčilová z SDH Dub nad Moravou a Evžen Mikeš a Zdeněk Kovařík z SDH Kladníky. V kategorii G (organizace a firmy) jsme se umístili v celkovém pořadí na 11. místě. Soutěže se zúčastnilo celkem 200 družstev v různých kategoriích a celkové výsledky a umístění všech cca 600 závodících střelců naleznete na www.avzo-cheb.cz.

celý článek

 

Setkání nestátních neziskových organizací ze Šumperska a zástupců města Šumperk

Autor: Jitka Bučková. Středa 14. prosince 2011.

Read moreV pátek 9. 12. 2011 proběhlo setkání nestátních neziskových organizací ze šumperska a zástupců vedení města Šumperk. Důvodů pro setkání bylo hned několik: zlepšení komunikace neziskového sektoru s městem Šumperk, koordinace činností neziskovek na Šumperku a úloha Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO).

celý článek

   

Vzdělávací projekt Eeny Meeny

Autor: Marcela Vystrčilová. Pátek 08. října 2010.

V červenci tohoto roku skončil první rok vzdělávacího projektu Eeny Meeny, jehož žadatelem je o. s. Olivy a partnery MC Krteček, RC Provázek, CPR Ráj, MC Heřmánek a MC Rybička. V rámci projektu probíhalo vzdělávání rodičů na pobytových kurzech anglického jazyka s hlídáním dětí, doplněné e-learningem. V červenci intenzivní kurzy skončily. V dalším roce projektu budou partnerská mateřská centra navazovat spolupráci s podobnými organizacemi v zahraničí. Jako výstup na závěr projektu bude vydaná dvojjazyčná publikace „Jak se žije rodině v Evropě". Stejný název ponese i mezinárodní konference na závěr projektu plánovaná na červen 2011. Na projektu spolupracují tři členové Sekce pro rodinu - MC Provázek, MC Heřmánek a o.s. OLiVy.

 

 

 

PRAČLOVÍČEK POMÁHÁ OLOMOUCKÉMU P-CENTRU Už v sobotu 17. února

Autor: Administrator. Čtvrtek 08. února 2018.

Read moreDivadlo Tramtarie bude opět pomáhat. Pro olomoucké P-centrum připravilo akci Pračlovíček pro P-centrum - pohádková sobota v Kině Metropol. 17. února od 15 hod zahraje oblíbenou pohádku O pračlovíčkovi, po pohádce budou děti moci tvořit ve výtvarných dílnách, vyfotit se ve fotokoutku, chybět nebude ani malování na obličej. Pohádková sobota se koná v rámci projektu Pomáhejme s Tramtarií a výtěžek ze vstupného poputuje na podporu práce s dětmi v P-centru.

Projekt Pomáhejme s Tramtarií spustilo Divadlo Tramtarie v roce 2016, kdy vydalo kalendář na podporu Psího útulku v Olomouci. V roce 2017 pak uspořádalo Benefiční koncert na podporu paní Blanky Novákové a jejího syna Matýska. Další akcí, kterou v rámci projektu Tramtarie pořádá, je Pračlovíček pro P-centrum - pohádková sobota.

celý článek

   

Strana 46 z 83