Svátek má Zbyšek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Dny pro rodiny 2011

Autor: Redakce UNO. Pondělí 03. října 2011.

Read moreVe dnech 18. - 20. října 2011 proběhne druhý ročník Dnů pro rodiny, který se koná pod záštitou Mgr. Yvony Kubjátové, náměstkyně hejtmana Olomouckého kraje. V letošním roce opět přinesou zajímavé vzdělávací semináře a kulturní akce pro rodiny s dětmi.

celý článek

 

Březnové akce Muzejní společnosti Litovelska a pozvánka na velikonoční jarmark

Autor: Administrator. Neděle 25. února 2018.

Muzeum Litovel Velikonoční jarmarkMuzejní společnost Litovelska pořádá v měsíci březnu hned několik přednášek jako doprovodný program k výstavě o obci Luká. Hned ve čtvrtek 1. března přednese Miroslav Vaněk z České speleologické společnosti ZO 7-03 „Javoříčko“ přednášku Neznámé javoříčské podzemí (Jeskyně Za Hájovnou). Vedoucí Správy Javoříčských jeskyní Ing. Martin Koudelka bude v úterý 13. března přednášet na téma 80 let Javoříčských jeskyní 1938-2018. Konečně ve čtvrtek 22. března společnost pořádá přednášku Lidové vápenictví v Javoříčském krasu, kterou připravili Karel Faltýnek a Jiří Ženožička, členové Muzejní společnosti Litovelska, z. s. Všechny přednášky začínají v 17.00 hod. v 1. patře Muzea Litovel (stálá expozice řemesel).

Týden před Velikonocemi bude v prvním patře Muzea Litovel pro návštěvníky opět připraven velikonoční jarmark, a to v sobotu 24. března odpoledne od 14:00 do 17:00 hodin. K vidění budou různé techniky zdobení kraslic – slámové hanácké kraslice, vajíčka zdobená voskem, dále pletení z proutí, pečení velikonočních perníčků, výroba jarních dekorací a jiné. Některé z činností si budou zájemci moci sami vyzkoušet. O kulturní program se postará Národopisný soubor Pantla z Nákla, jehož dětská složka předvede tradiční velikonoční zvyky a tance. V rámci této akce bude odpoledne vstupné do muzea pro všechny za 20,- Kč.

 

Hasičský týdeník č.17/2013

Autor: Administrator. Středa 08. května 2013.

hasicskytydenikAktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE. Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

   

Dávná škola v údolí Desné

Autor: Redakce UNO. Pondělí 13. srpna 2012.

Read moreJiž třetím rokem pořádá SRÚD pro děti z Podesní zvídavě poučné zábavné odpoledne na školní zahradě ZŠ Petrov nad Desnou. Naší snahou je uspořádat akci pro děti a jejich rodiče, kde se prostřednictvím vesele pojatých disciplín dozvědí něco o tom, jaké to bylo kdysi v dávném dvoře, škole, sklárnách v našem údolí. Letos slaví petrovská škola 100 let svého založení, a proto budou soutěže inspirovány předměty, které se kdysi děti učily ve školních škamnách. Děti i rodiče si vyzkouší také běh přes překážky a jiné společné soutěže.

celý článek

 

Nechci sedět doma

Autor: Mgr. Hana Saitzová. Pátek 08. října 2010.

Ve spolupráci s firmou ONYX engineering s.r.o., zahájilo o. s. Olivy v červenci jako partner projekt „Nechci sedět doma". Tento projekt je zaměřen na návrat rodičů z rodičovské dovolené na trh práce, formou motivačního kurzu (základy komunikace právního minima) a rekvalifikací (asistent pedagoga, obsluha pc, základy účetnictví). Projekt je realizován v pěti mateřských centrech v Olomouckém kraji - MC Sluníčko Přerov, MC Krteček Jeseník, MC Pohádka Náměšť, MC Waldík Olomouc a RC Olivka Olomouc. Na projektu spolupracují dva členové Sekce pro rodinu - o.s. OLiVy a MC Pohádka.

 

 

   

Strana 45 z 83