Svátek má Zbyšek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

5% dětí v Olomouckém kraji opouští základní školu předčasně. Dobrovolníci jim mohou pomoci

Autor: Administrator. Neděle 18. března 2018.

Read more5% dětí v Olomouckém kraji opouští základní školu předčasně. Tyto děti pak mají v budoucnu problém najít si práci, v nejhorším případě končí na úřadech práce, v lepším na ně zbydou pouze nekvalifikované práce. Při včasné podpoře a pomoci tomu můžeme předejít. Olomoucké P-centrum spouští kampaň, jejímž cílem je zaujmout nové lidi, kteří se chtějí stát dobrovolníky a chtějí pomoci právě takto znevýhodněným dětem. Pomoc dobrovolníků přitom nespočívá jen v doučování vybraných předmětů ZŠ. Dobrovolníci v dětech také probouzí kladnější vztah ke škole a vytváří bezpečný prostor k učení. „Na doučování dochází například třináctiletý kluk, říkejme mu zde Patrik, kterému se ve škole posmívali za to, že neumí správně vyslovovat anglická slova a že z angličtiny propadá. Věnuje se mu paní Hanka, která je sama maminkou. S Patrikem vytvořili výborný tým a jemu se začalo v angličtině dařit. Chvála jde jak od paní učitelky, tak od spokojené maminky Patrika. Nejspokojenější je však Patrik sám, přišel totiž na to, že může své známky a postavení ve třídě změnit. To vše díky podpoře doučovatele, tedy paní Hanky,“ říká koordinátorka programu Kristýna Bajerová.

celý článek

 

"O hanáckó sekyrko"

Autor: Administrator. Sobota 06. července 2013.

Sbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané ve spolupráci s okolními sbory SDH a městem Kostelec na Hané, za finanční podpory Olomouckého kraje a pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing.Jiřího Rozbořila Vás tímto co nejsrdečněji zvou na 9. ročník soutěže hasičské všestrannosti "O hanáckó sekyrko" Kostelec 2013, který se uskuteční 7.9.2013. Podrobné informace naleznete ZDE.

 

Na svatého Martina bývá dobrá peřina

Autor: Administrator. Pátek 23. listopadu 2012.

Read moreA co ještě? Rohlíky, světélka, lampiony a čokoládové podkovy. Nevěříte? Měli jste být 12. listopadu na Martinské slavnosti.

Když se do jesenických ulic vplížila tma, před vodní tvrzí se roztančila záhadná světélka. Nejprve zablikala nesměle, ale pak jich bylo více a více. Desítky. To přicházeli rodiče s dětmi na tradiční Martinskou slavnost pořádanou Sdružením pro alternativní vzdělávání a MC Krteček v Jeseníku.

celý článek

   

AKCE K NÁRODNÍMU TÝDNU MANŽELSTVÍ

Autor: Redakce UNO. Neděle 12. února 2012.

Narodni-tyden-manzelstviSuper akce pro celou rodinu! Jak pro děti, tak pro rodiče a manžele bude připraven program - k poslouchání, podívaní i k hrám, včetně občerstvení.

Výstava svatebních fotografií, oznámení a obrázků dětí na téma svatba. Saxofon kvartet. Manželský pětiboj. Svatební dorty.
Akce má podpořit myšlenku: MANŽELSTVÍ JE DOBRÁ VĚC!

18.2. od 16hod v  RC Provázek, tzn. Štítného 10, prostory Slova Života

 

Jaro a kulturní akce Dlažky? Pro každého něco

Autor: Administrator. Neděle 18. března 2018.

Dlažka DSBJ kapela studioV rámci projektu kulturní Dlažka a „100 akcí pro 100leté výročí republiky“ pořádá Duha Klub Dlažka četné akce – pro každého něco. Již 22. března 2018 vystoupí objev posledních sezón DAVID STYPKA & BANDJEEZ s písněmi z alba Neboj. Je otázkou, zda David Stypka o dva dny dříve promění tři nominace na Anděla ve skutečné ceny, ale i tak se na něj těšíme. Milovníci scrabble si zahrají kvalifikační turnaj na mistrovství ČR 22. března 2018. A 28. března 2018 vystoupí Jaroslav „Olin“ Nejezchleba s písničkami ze svého sólového alba spolu se svou kapelou Kybabu (mimo jiné kytarista Norbi Kovacs, s kterým hraje v triu s Ivanem Hlasem). Dubnovým akcím vévodí koncert Radůzy s kapelou 11. dubna 2018. O pár dní později uvidíme a hlavně uslyšíme koncert skvělého bluesrockového chicagského muzikanta Vince Agwady a to 17. dubna 2018.

   

Strana 42 z 83