Svátek má Zbyšek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Akce RC Heřmánek na březen 2012

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 23. února 2012.

rc hermanekZDE si můžete stáhnout program akcí Rodinného centra Heřmánek na měsíc březen 2012.

 

Jaro už přijde, přivolají ho totiž v Krčmani

Autor: Administrator. Úterý 20. března 2018.

MoranaJiž třetím rokem se tuto sobotu 24. března uskuteční v obci Krčmaň oblíbená akce Svátky jara - vynášení Morany aneb vážně i nevážně pro děti i dospělé. „Letošní novinkou bude vystoupení národopisného souboru Týnečáci, jehož krojovaní členové rozšíří naše řady i při průvodů,“ láká za pořadatele a místní patrioty Jaromír Jiřík. Ve 13 hodin vyrazí od kostela kostýmovaný průvod ve stylu první republiky, v jehož čele ponesou siláci figurínu velké Morany, předkřesťanského symbolu zimy a smrti.

Za hudebního doprovodu mladé dechovky Rotačák projde průvod obcí, občerství se po cestě jídlem i pitím u vybraných hospodářů a na zastávce na Marcínku si poslechne výklad o původu tradice vynášení zimy. Na posledním zastavení u mostku bude Morana zapálena a vhozena do potoka a její místo vystřídá lítečko, symbol jara, v podobě nazdobených větví. Tím ale akce neskončí. „Následovat bude výstava dobových i současných fotografií obce, ukázky řemesel a další občerstvení na Zapletalově gruntu,“ doplnil Jiřík. I letos pro uspořádání akce spojili síly místní nadšenci, obec Krčmaň a členové Malé lišky, základní skupiny Přátel přírody z Olomouce. (hah)

 

10. ročník SOUTĚŽE V POŽÁRNÍM ÚTOKU mužů a žen

Autor: Administrator. Pátek 12. července 2013.

SDH Savín zve hasiče a příznivce hasičského sportu na soutěž mužů a žen, která se uskuteční 27.7.2013 NA PINDĚ, začátek ve 13:00 hod.

celý článek

   

Šumperská vánoční sbírka dobrot pro psy a kočky v útulcích

Autor: sumpersko.net. Úterý 04. prosince 2012.

Read moreMístní organizace Ligy na ochranu zvířat  v Šumperku organizuje ve dnech 3. – 14. prosince Vánoční sbírku pro psy a kočky v útulcích.

„Smyslem naší sbírky je zpříjemnit vánoční svátky svěřenců v útulcích. Věříme, že díky vaší pomoci se nám podařit vybrat mnoho dobrot, které psům a kočkám zpříjemní jejich mnohdy neradostný osud,“ říká předsedkyně Ligy na ochranu zvířat Vladimíra Venoušová.

celý článek

 

Sekce pro rodinu na krajském sněmu UNO

Autor: Redakce UNO. Středa 15. února 2012.

sekce-pro-rodinuNa XIII. krajském sněmu UNO, který proběhl dne 21. 1. 2012 se na informačních panelech prezentovala i sekce pro rodinu.

Další foto ZDE

   

Strana 41 z 83