Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Společně v Evropě proti násilí na dětech a mládeži – také v Olomouci

Autor: Redakce UNO. Úterý 06. prosince 2011.

Read moreNásilí páchanému na dětech a mládeži a také jimi samotnými a především jeho prevenci prostřednictvím neformálních outdoorových aktivit se věnuje pětistranný evropský projekt „Move it!“. Šestidenní pracovní setkání zástupců organizací zapojených do projektu se uskutečnilo o posledním listopadovém týdnu v Olomouci. Proč právě zde? Českým partnerem v projektu je olomoucké sdružení dětí a mládeže Duha Velká Medvědice.

celý článek

 

Povedená ochutnávka severočeského podzimu s přídavkem inverze a mlhy

Autor: Redakce UNO. Pondělí 28. listopadu 2011.

Read moreUž téměř rok pořádá klub přátel přírody Malá liška z Olomouce své netradiční turistické a poznávací akce. Netradiční byl i listopadový výjezd do Jizerských hor. Jenom opravdový recesista si totiž k objevování krás tamní zvlněné krajiny a nálad místních obyvatel vybere chmurný podzim charakterizovaný inverzí, mlhou a brzkým stmíváním. Skupina 12 cestovatelů, k nimž se v Liberci přidal třináctý, ale prokázala jak smysl pro recesi, tak značnou odolnost vůči rozmarům počasí.

 

celý článek

 

Aktivity v listopadu 2011

Autor: Administrator. Neděle 27. listopadu 2011.

Malá liška – klub přátel přírody, pořádá v měsíci listopadu tyto akce:

Sobota 12. listopadu: Výlet za přerovským mamutem

naučná stezka Předmostím až do pravěku a ornitologická stanice Ornis

Sraz: 8:50 vpravo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci, nebo 9:25 před nádražím ČD v Přerově

Projdeme se Přerovem, navštívíme ornitologickou stanici Ornis zachraňující volně žijící druhy zvířat, přesuneme se v historii až do pravěku po naučné stezce v Předmostí. Celkem za den ujdeme asi 12 km. Terén je vhodný pro každého, většinou se jde po zpevněných komunikacích. Akce je určena pro celou rodinu – menší se mohou vézt v kočárku, na koloběžce nebo na kole. Zpět v Olomouci budeme nejpozději v 17:00 hodin.

Více: http://www.malaliska.cz/sluzby/listopad/

celý článek

   

Předvánoční přátelské setkání

Autor: Administrator. Neděle 27. listopadu 2011.

Olomoucká sekce UNO pořádá

Předvánoční přátelské setkání

Kdy: pátek 16. prosince 2011 od 16 hod.
Kde: Oblastní unie neslyšících, Jungmannova 25, Olomouc

Očekáváme, že hosté budou mít chuť překvapit ostatní – zajímavou zábavnou hrou či soutěží, přinesenými ochutnávkami předvánočních laskomin, veselou prezentací své organizace či drobnými dárky pro přítomné. Hostitelé je za to odmění domácím punčem vařeným přímo na místě samém.

 

Přijďte na konferenci Dobrovolnictví v sociálních službách"

Autor: Administrator. Neděle 27. listopadu 2011.

Zveme vás na konferenci konané u příležitosti Evropského roku dobrovolnictví 2011 pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka
„Dobrovolnictví v sociálních službách“

KDY:12. prosince 2011, v 9,30 hod.,  

KDE: v sále Pegasus Regionálního centra Olomouc,

celý článek

   

Strana 23 z 23