Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo první výzvu IROP v roce 2017. Výzva podpoří infrastrukturu vzdělávání

Autor: Administrator. Pondělí 06. února 2017.

Read moreMinisterstvo pro místní rozvoj vyhlásilo první výzvu v roce 2017 pro místní akční skupiny na podání žádosti o podporu v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Cílem výzvy je podpořit infrastrukturu předškolního vzdělávání, základních škol, středních a vyšších odborných škol a infrastrukturu pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání. Ve výzvě je připraveno 1,9 mld. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Příjem žádostí bude umožněn na základě vyhlašovaných výzev jednotlivých místních akčních skupin (dále také MAS), nejdříve však od 3. února 2017.

celý článek

 

Uzávěrka pro podání projektových záměrů ČSOB Nadačního programu vzdělání se blíží. Další grantové programy budou následovat

Autor: Redakce UNO. Úterý 24. ledna 2017.

ČSOB spolecenska odpovednost logoV lednu 2017 byl spuštěn 8. ročník ČSOB Nadačního programu vzdělání, ve kterém budou znovu rozděleny až 2 miliony korun. Do právě otevřené grantové výzvy se mohou přihlásit zajímavé a interaktivní projekty na zvýšení finanční gramotnosti u seniorů, osob se zdravotním postižením a sociálně znevýhodněných osob. Neziskové organizace mohou žádat o grant do výše 200 tisíc korun. Uzávěrka pro podání projektových záměrů je 31. ledna 2017.

Druhá grantová výzva bude otevřena v červnu a zaměří se na projekty zabývající se bezpečností v online prostředí. Podrobnosti k programu najdete na webových stránkách Společenské odpovědnosti ČSOB. Grantové programy ČSOB vypisuje v průběhu celého roku, na svých stránkách zveřejňuje oblasti podpory včetně aktuálního grantového kalendáře.

   

Nadace rozvoje občanské společnosti právě vyhlásila další ročník Programu „3P“ včetně prvního výběrového kola

Autor: Redakce UNO. Pondělí 23. ledna 2017.

NROS logoNadace rozvoje občanské společnosti nabízí členům Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje informaci o možnostech získání překlenovací pomoci z Programu „3P“, který poskytl za dobu své existence více než 55 mil. Kč na předfinancování projektů neziskových organizací, které by jinak nemohly být realizovány. NROS právě vyhlásila další ročník Programu „3P“ včetně prvního výběrového kola. Více informací naleznete v tomto informačním letáčku o programu. Podmínky Programu 3P a kompletní dokumenty pro žadatele o NNP naleznete zde.

 

   

Výzva k podávání žádostí o účelové dary z Fondu pomoci olomouckým dětem

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 12. ledna 2017.

Read moreStatutární město Olomouc vyhlásilo dne 11. ledna 2017 výzvu k podávání žádostí o poskytnutí účelových darů z Fondu pomoci olomouckým dětem. Rodiče či jiné osoby odpovědné za výchovu žáků základních škol z nízkopříjmových rodin se tak mohou letos poprvé ucházet o finanční podporu na úhradu volnočasových kroužků, školních společensko-kulturních akcí, pobytů na škole v přírodě nebo pobytů na lyžařském kurzu.

celý článek

   

V rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ Nadační fond Tesco rozdělí téměř tři miliony korun

Autor: Redakce UNO. Středa 11. ledna 2017.

Tesco nadaceNadační fond Tesco spustil 2. ročník programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Program umožňuje neziskovým a příspěvkovým organizacím ucházet se o grant na realizaci projektu v hodnotě 30 000 Kč. Celkově se rozdělí 2 700 000 Kč mezi 90 organizací po celé České republice. Grant může mít různá zaměření, například životní prostředí, komunitní rozvoj, vzdělávání, rozvoj dovedností dětí, mladých lidí a dospělých nebo zdravý životní styl a zdraví. Přihlášování projektů probíhá do 31. 1. 2017. Pro vice informací a přihlášení navštivte tuto stránku.

   

Strana 5 z 13