Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Využijte Zásobník projektových námětů Olomouckého kraje k řešení svých potřeb

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 22. ledna 2018.

Read moreVe spolupráci se sekretariátem Regionální stálé konference pro území Olomouckého kraje, sdružující zástupce všech klíčových sektorů v našem regionu, vám nabízíme možnost využívat Zásobník projektových námětů Olomouckého kraje. Jde o webovou databázi připravovaných (uvažovaných) projektových námětů, prostřednictvím které pomůžete definovat vaše požadavky na financování potřeb vašich organizací, vašich klientů, vašich komunit.

Regionální konference tak lépe zjistí, kde v kraji jsou jaké potřeby, a může se věnovat jejich řešení. Zároveň se i vy můžete dozvědět, jaké potřeby už jsou definovány ve vašem okolí nebo jaké je mají organizace s podobným posláním či klientelou jako ta vaše.

celý článek

 

Pro organizace, pracující s dětmi a mladými lidmi, se otevírá nová možnost pro získání finančních prostředků

Autor: Administrator. Pátek 01. prosince 2017.

Read morePro organizace, pracující s dětmi a mladými lidmi, se v současné době se otevírá nová možnost pro získání finančních prostředků na vaši činnost. Jedná se převážně o prostředky z rozpočtu EU, resp. Evropského sociálního fondu a to z operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV). Pro NNO je lákavé především to, že se jedná o zjednodušené projekty, tzv. šablony, které jsou po administrativní stránce dostupné i malým organizacím. MŠMT, které řídí celý operační program, si je vědomo, že čerpání prostředků z ESF bývá velmi administrativně náročné, a proto připravilo tuto zjednodušenou možnost. V tuto chvíli probíhá průzkum zájmu o šablony ze strany NNO.

celý článek

   

Pomozte dětem, projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, vyhlašuje veřejné výběrové řízení 20. ročníku sbírky

Autor: Redakce UNO. Středa 06. září 2017.

Read morePomozte dětem, projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, vyhlašuje veřejné výběrové řízení 20. ročníku sbírky. Projekt POMOZTE DĚTEM je založen na principu solidarity a dárcovství a probíhá kontinuálně již od roku 1998. V porovnání s dalšími charitativními projekty poskytuje POMOZTE DĚTEM nejširší podporu ohroženým a znevýhodněným dětem v České republice. Hlavním cílem POMOZTE DĚTEM je umožnit přímou a účinnou pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem do 18 let věku v celé České republice. Každoročně je Nadací rozvoje občanské společnosti vyhlašováno veřejné výběrové řízení na nadační příspěvky ze sbírky. Peníze jsou distribuovány do všech regionů ČR.

celý článek

   

Najděte si nového zaměstnance a získejte mzdový příspěvek na 6-12 měsíců

Autor: Administrator. Středa 30. srpna 2017.

Read moreCentrum pro komunitní práci Severní Morava nabízí dotaci na vytvoření pracovního místa v rámci nového projektu „Podpora mladých absolventů jako investice do budoucnosti regionu“, v kterém aktuálně (srpen až září 2017) probíhá informační kampaň a nábor účastníků. Pro získání dotace Centrum umožňuje do projektu zařadit vlastního kandidáta, kterého máte zájem zaměstnat a který spadá do cílové skupiny projektu. Do projektu je možné zařadit osoby do 24 let věku (včetně), které jsou evidovány na Úřadu práce v Olomouckém, Moravskoslezském nebo Pardubickém kraji déle než 5 měsíců.

Před vytvořením pracovního místa nabízí Centrum účastníkům projektu vzdělávání, pracovní diagnostiku a/nebo pracovní poradenství a také nabídku absolvování rekvalifikačního kurzu podle potřeby a zprostředkování zaměstnání.

celý článek

   

Vláda schválila oblasti státní dotační podpory neziskového sektoru na příští rok

Autor: Ing. Jiří Rudolf. Středa 19. července 2017.

prachyV pondělí 10. července schválila vláda Hlavní oblasti státní dotační politiky vůči nestátním neziskovým organizacím pro rok 2018. Tento materiál stanoví celkem 18 oblastí, v nichž budou ministerstva a úřad vlády v nejbližší době vyhlašovat dotační programy cílené na aktivity neziskového sektoru, které mají být realizovány v příštím roce.

Přehledný dokument, který popisuje i zaměření jednotlivých dotačních programů a stanoví možné žadatele o dotaci dle typu jejich právní formy, je veřejně k dispozici na tomto odkazu.

   

Strana 4 z 13