Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

V krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také?

Autor: Administrator. Úterý 25. září 2018.

rejchartickáV sobotu 29. září se bude v Rejcharticích konat tradiční rejchartická Svatomichalská pouť. Hlavní program bude zahájen ve 12:00 hodin slavnostní mší svatou v kostele sv. Michaela, kde vystoupí pěvkyně Eva Benešová s ukázkou z jejího sólového projektu The best of Opera Melodies. Program pokračuje vystoupením skupiny Holátka, šermířů, tanečního spolku Galaxie X a kouzelníka Mavericka. Od 17:00 hodin zahraje v kulturním domě kapela Pohoda a následně Kaťáci. Po celé odpoledne budou na rejchartickém rynku stánky s řemeslnými výrobky, balónková show a další atrakce pro děti. Organizaci akce zajistila Obec Rejchartice, Římskokatolická farnost Šumperk a Obnova kulturní dědictví Údolí Desné z.s.

 

Se začátkem nového školního roku si rodinná centra připravují nové programy nejen pro rodiče s dětmi

Autor: Administrator. Pondělí 27. srpna 2018.

Konec prázdninPrázdniny se pomalu chýlí ke konci a rodinná centra opět chystají zajímavé akce na začátek školního roku. S aktivitami olomouckého Rodinného centra Heřmánek se nejlépe seznámíte na Dni otevřených dveří, který se koná v pondělí a v úterý 10. a 11. září od 8.30 do 13.00 hodin. Kompletní zářijový program si můžete prohlédnout na tomto odkazeRodinném centru Vikýrek se hned začátkem září můžete těšit na tradiční bazárek podzimního vybavení pro děti i dospělé. Přijďte si doplnit šatník nebo naopak zbavit se nepotřebných kousků. Po velkém úspěchu loňské akce „Za jeden provaz“ si pro Vás připravili pokračování, a to akci s názvem Za jeden provaz II aneb dnes jsem offline. Tentokrát se můžete těšit na bumperball, maňáskové divadélko, koně, kolotoč, malování na obličej, skákací hrady a další atrakce. Novinkou bude přehlídka práce integrovaného záchranného systému. Chybět nebudou ani vzdělávací akce a uskuteční se rovnou dvě, Setkání na bosé téma a Jak být fit po porodu. Na své si přijdou i maminky, které rády šijí, v rámci tvoření pro maminky (s dětmi) se budou tentokrát šít sukýnky.

 

Pět červencových dní se slovenskými turisty v Malých Karpatech

Autor: Hynek Pečinka. Neděle 05. srpna 2018.

IMG 0363Český národ miluje jak odkaz Cyrila s Metodějem, tak i Jana Husa, z obou ale především to, že jejich svátky připadají na první červencovou dekádu a jdou hezky po sobě. To pak národ na několik dní opouští příbytky a oddává se relaxování na různý způsob – včetně toho, který vyznáváme my: výjezd do nám blízkého zahraničí za přírodou, kulturou, historií, zkrátka za zážitky z cest.

Jedenadvacet olomouckých Přátel přírody strávilo letos tyto svátky a něco déle, přesněji pět dní v době od 4. do 8. července v západoslovenském lázeňském městečku Piešťany a jeho zajímavém okolí. Přečtěte si více na jejich webu.

   

15. Pekařovská pouť proběhne společně s Mezinárodním setkáním flašinetářů od 17. do 19. srpna

Autor: Administrator. Pondělí 16. července 2018.

Read moreVe výroční den patronů kostela na Štolnavě (Prameny) sv. Jana a Pavla se už popáté uskuteční Mše svatá spojená s koncertem Scholy od sv. Jana Křtitele a s poutním setkáním současných a bývalých obyvatel této osady. Pouť se koná od pátku 17. do neděle 19. srpna, hlavní program se bude konat v sobotu Pekařově. A nač se můžete těšit? Tato třídenní akce nabídne návštěvníkům bohatý kulturní program. Pouť bude zahájena v pátek 17. srpna v Hostinci Na Rychtě Hanušovice a v Ruční papírně Velké Losiny IX. Mezinárodním setkáním flašinetářů za účasti hostů z Francie, Německa, Polska, Slovinska, Slovenska, Švýcarska a České republiky. V sobotu pokračuje pouť v Pekařově Mší svatou a pokračováním setkání flašinetářů, vystoupením divadelních a hudebních souborů, ukázkami lidových řemesel a historických krojů. Pro malé návštěvníky bude připravena dětská pouť a loutkové divadlo. Pouť bude zakončena vystoupením flašinetářů v neděli v Ruční papírně a v Rapotíně na Mariánské pouti.

celý článek

 

Přivítejte prázdniny s Vikýrkem

Autor: Administrator. Středa 20. června 2018.

Vikýrek logoBlíží se prázdniny, s nimi i vysvědčení a v Rodinném centru Vikýrek pro Vás připravili akci s názvem „Loučení s Vikýrkem“, kde Vaše děti za vysvědčení odměníme. Těšit se můžete na odpoledne plné her: vodní hrátky, miminkovské stanoviště, skákací hrady, občerstvení, sportovní stanoviště, diskotéku, relaxační chodníček, pěveckou soutěž a mnoho dalšího. Pozvánku na akci naleznete ZDE. Prázdninový program RC Vikýrek naleznete ZDE.

   

Strana 2 z 18