Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Charita Zábřeh připravuje tradiční materiální sbírku

Autor: Administrator. Čtvrtek 13. dubna 2017.

Read moreI na letošní jaro připravila Charita Zábřeh ve spolupráci s městy Zábřeh a Mohelnice materiální sbírku šatstva, obuvi, lůžkovin a domácích potřeb. Proběhne hned po Velikonocích a z jejího výtěžku bude Charita pomáhat potřebným lidem. Pokud jste již zahájili jarní úklid svých šatníků a domácností, můžete tyto věci věnovat do sbírky, která se bude konat ve dnech 20.-22. dubna 2017. Veškeré sezónní oblečení i obuv, lůžkoviny, deky, polštáře, ručníky i domácí potřeby budou sbírány ve čtvrtek a pátek od 9 do  17 hodin a v sobotu od 9 do 12 hod. Sběrným místem v Zábřehu bude opět bývalý sklad nádraží ČD (nad ČS Slovnaft) a v Mohelnici lze dary nosit do nákladního auta přistaveného na Náměstí Svobody u Mohelnického kulturního centra.

celý článek

 

Díky informačnímu balíčku první pomoci od Amelie je návrat do zaměstnání pro lidi po rakovině méně stresující

Autor: Redakce UNO. Neděle 05. března 2017.

Read moreNávrat do zaměstnání po rakovině nebývá jednoduchý. Mluvit při pohovoru o své nemoci, a jak, aby to nebyla jasná nevýhoda? To je jen jeden z otazníků, které lidem po rakovině dělají těžkou hlavu. Amelie jim vyšla vstříc vydáním tří tisíc kusů brožury Návrat do zaměstnání po onkologické nemoci. Modrý sešit formátu A5 přináší na čtyřiceti stránkách řadu konkrétních informací, kontaktů a vzorů pro řešení různých situací spojených se změnou zdravotního stavu, návratem do pracovního procesu, změnou profese nebo hledáním jiného zaměstnání. „Dlouhá a náročná léčba může člověka připravit o sebevědomí, kontakty a společenské sítě. Rady a informace v brožuře tyto hendikepy snižují,“ říká Mgr. Šárka Slavíková, členka vedení Amelie a vedoucí projektu.

celý článek

 

Benefiční ples Charity podpoří zahradní terapii klientů Domovinky

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 23. února 2017.

Read morePobavení a podporu dobré věci přinesl letošní sedmnáctý ples Charity Zábřeh. Výtěžek večera, který znásobí Nadace Divoké husy, použije Charita na pořízení vyvýšených záhonků, mobilních truhlíků pro zahradní terapii klientů a úpravu terénu denního stacionáře Domovinka. Benefičním večerem, který proběhl v pátek 3. února v Katolickém domě, navázala Charity na předchozí tradici využít výtěžek k další pomoci. Loni jím podpořila studenty zábřežského gymnázia v jejich snažení pomáhat hendikepovanému Kubíkovi. Letos vyplní přání uživatelům Domovinky - seniorům, lidem s demencí a osobám upoutaným na invalidní vozík – na smysluplnou a vítanou práci na zahradě, která byla doposud takřka nemožná.

celý článek

   

Amelie zahajuje Tulipánový měsíc, během kterého zviditelní potřebu komplexní péče v průběhu onkologického onemocnění

Autor: Redakce UNO. Pondělí 20. února 2017.

Amelie benefice tulipanovy mesicJiž 5. ročník Tulipánového měsíce bude slavnostně zahájen 28. února 2017 v Praze. Program hudebně podpoří skupina Spirituál Kvintet. Úvodní slovo bude mít dlouholetá spolupracovnice MUDr. Alexandra Aschermannová a projekt představí a všechny aktivity přiblíží vedoucí projektu Michaela Čadková Svejkovská. V rámci Tulipánového měsíce můžete objednat benefiční kytice tulipánů - udělat radost sobě, svým blízkým spolupracovníkům, ženám na MDŽ nebo přes kytici poslat vzkaz zdravotníkům do nemocnic. Projekt podpořil internetový obchod Florea.czVýtěžek z prodaných květin je určen na podporu služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké. Podrobnosti o projektu a objednávkový formulář naleznete zde.

 

"Sousedů se nebojíme!" Malá liška přivítá v Olomouci Rakušany a vyjede za známými na jih Německa

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 20. února 2017.

Read moreOlomoučtí Přátelé přírody jsou známí tím, že u nich má důležité místo důraz na pěstování přeshraničních kontaktů s podobně zaměřenými kolektivy. Zařazení jejich skupiny Malá liška do celosvětového hnutí, které má své členy na všech obydlených světadílech, k tomu přímo vybízí.   Už delší dobu trvá partnerství olomouckých Přátel přírody s kolegy z jihoněmeckého Metzingenu. Od září 2011, kdy Olomoučáci vyjeli poprvé poznat kraj okolo Stuttgartu, toho spolu ať už v Německu, nebo tady na Moravě i jinde v Česku zažili spoustu a někteří ze členů jsou i během roku v osobním kontaktu.

celý článek

   

Strana 7 z 18