Svátek má Robert
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Program Rodinného centra Vikýrek na předvánoční období

Autor: Administrator. Pondělí 13. listopadu 2017.

Vikýrek mikulas RC5 12V aktualizované pravidelném programu Rodinného centra Vikýrek pro rodiče, kteří chtějí být v kondici, určitě uvítají zajímavou novinku - je možnost hlídání dětí během cvičení power jogy. Po dobu konání power jogy ve cvičebním sále se postarají o Vaše děti v herně RC Vikýrek. Děti si pohrají, užijí bazénku s kuličkami, něco nového se naučí. Máte je na dosah, ale přesto si v klidu protáhnete tělo a uklidníte duši. Hlídání je potřeba předem rezervovat. V sobotu 25. listopadu se přijďte naladit na advent, užít si aktivně čas se svými dětmi a vyrobit si krásnou dekoraci na tvořivé dílničce Adventní věnec. Na 5. prosince je pro Vás připraven tradiční Mikuláš pro nejmenší. V neposlední řadě Vikýrek stále hledá šikovné děti a rodiče, kteří mají chuť se trochu zasnít a vymyslet vánoční pohádky pro vlastní knížku Vikýrku.

 

Podzim v Rodinném centru Vikýrek: Přednášky pro aktivní rodiče i společná tvoření

Autor: Administrator. Čtvrtek 26. října 2017.

Read moreRC Vikýrek, z. s. (Sportovní 273, Vikýřovice) je nezisková organizace, která byla založena v roce 2005, a jejímž posláním je prostřednictvím přátelského setkávání nabízet veřejnosti kulturní, společenské a sportovní akce pro rodiny s dětmi.Rodinné centrum Vikýrek se stalo prostorem pro setkávání rodičů a dětí nejen celého regionu Údolí Desné. Nabízí prostor všem, kteří chtějí poznat sami sebe a souvislosti života. Rodičům, kteří věří v přirozené rodičovství, a tomu, že děti jsou základem budoucnosti světa. Děti zde mají možnost poznávat své vrstevníky, hrát si, zpívat a objevovat svět. Přijít může každý, kdo má chuť, kdo nechce být doma sám, kdo chce poznat nové přátele, chce se něco naučit a prožít pěkné chvíle.

Vikýrek zve všechny na připravovanou přednášku „Odměny a tresty... sociální týrání dětí“, která se uskuteční v sobotu 28. října od 14 do 17 hodin v divadelním sále ZŠ Šumperk Sluneční. Přednášející bude PhDr. Lidmila Pekařová, autorka knihy „Jak žít a nezbláznit se“. Dozvíte se mimo jiné, kdo a kdy smí trestat a jak? Nepřípustné sankce a neuvážené direkce... 

 

Kam o víkendu? Na třináctou Svatohubertskou pouť v údolí Desné

Autor: Administrator. Úterý 10. října 2017.

Svatohubertská pouťV pořadí již třináctá Svatohubertská pouť v údolí Desné se uskuteční dne 15. října 2017 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Rapotíně a pokračovat bude na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích. V 8.45 zazní v rapotínském kostele Nanebevzetí Panny Marie lovecké fanfáry, v 9.00 začíná slavnostní mše svatá s hudebním doprovodem – Hubertskou mší v podání chrámového sboru Rapotín s doprovodným triem lesních rohů. Druhou část pouti na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích slavnostní zahájí lovecké fanfáry v 11.20.

Program bude pokračovat ukázkami vábení jelenů, představením plemen loveckých psů s ukázkou výcviku, sokolnickou show a vystoupením šermířské skupiny. Dále se představí Chovatelé drobného zvířectva Rapotín, připravena bude prezentace optických přístrojů Meopty Přerov a loveckých zbraní - produkce Zbrojovky Uherský Brod, lovecké nože a myslivecké oděvy. Chybět nebude tradiční myslivecká kuchyně - zvěřinové speciality, svatohubertská medovina a jiné. Akci pořádá a srdečně zve Římskokatolická farnost Rapotín, Myslivecký spolek Petrov Vikýřovice a Obnova kulturního dědictví údolí Desné, z.s.

   

"Metzingenovat by nám fakt šlo." Olomoučtí Přátelé přírody opět navštívili své jihoněmecké kolegy

Autor: Hynek Pečinka. Sobota 07. října 2017.

IMG 8595Vzájemné návštěvy členů spolků Přátel přírody z Olomouce a města Metzingen v jižním Německu probíhají už od roku 2011. Po loňském roce, kdy se výjimečně žádné setkání zorganizovat nepovedlo, jsme se na konci letošního září vrátili do zaběhnutých kolejí. Minibus zavezl 15 olomouckých Přátel přírody z místní skupiny Malá liška za jejich partnery na pětidenní návštěvu, která měla za cíl poznat Švábsko, region, kde Metzingenští žijí, zase z trochu jiného úhlu.

Součástí výpravy byli zhruba půl na půl ti, co už v Metzingenu nejméně jednou byli, přičemž nebyla nouze o ty, co zatím nikdy nevynechali; dost bylo i nových zájemců, kteří chtěli na vlastní oči zjistit, jestli jsou chvalozpěvy prve zmíněných oprávněné.

Více zde...

 

S prvními podzimními dny se přiblížila tradiční církevní pouť v Rejcharticích

Autor: Administrator. Neděle 24. září 2017.

AnděláriumV krásném podhůří Jeseníků se letos opět uskuteční Rejchartická pouť. Zúčastníte se také? Patrona rejchartického kostela sv. Michaela v nově zrestaurovaném interiéru si jako každoročně můžete připomenout nejenom Mší svatou spojenou s průvodem ke kapli Panny Marie, ale i odpolednem plným hudby a atrakcí pro děti. A také si můžete prohlédnout Andělskou louku osazenou novými dřevěnými sochami. Pouť se bude konat v sobotu 30. září 2017 od 12:00 hodin. Po slavnostím zahájení v místním kostelíku sv. Michala, průvodu k pomníku a kapličce, následuje bohatý kulturní a zábavní program pro malé i velké: hudební kapely v průběhu odpoledne a večera, šermířské vystoupení, kouzelnické představení, balónková show, modelování zvířátek z balónků, malování a kreslení na masky, projížďka na koních, skákací hrad a skluzavka, historický kolotoč, houpací lavice, vláček pro nejmenší a další. Na Rejchartickém rynku najdete také spoustu stánků s ukázkou řemeslné výroby, kde si jednotlivé produkty můžete zakoupit. podrobná program poutě naleznete ZDE.

   

Strana 4 z 18