Svátek má Blažena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

Vláda přijala pravidla státní politiky vůči neziskovému sektoru. Přinášejí řadu příslibů

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 06. srpna 2015.

Read moreKoncem července schválila vláda dokument s poněkud krkolomným názvem Státní politika vůči nestátním neziskovým organizacím na léta 2015 – 2020. Jedná se o materiál, jehož úkolem není nic menšího, než stanovit pravidla i jakýsi jízdní řád pro spolupráci státu s neziskovkami v příštích letech. Kde se tato politika vzala a co od ní můžeme očekávat?

celý článek

 

Neziskovky.cz nabízejí rekvalifikace pro manažery neziskových organizací

Autor: Redakce UNO. Pondělí 27. července 2015.

Read moreChcete se profesně posunout zase o kousek dál? Chcete si potvrdit, že způsob, jakým svou práci vykonáváte, je správný? Nebo byste se chtěli profesně profilovat tímto směrem a potřebujete se dozvědět vše podstatné? Nadace Neziskovky.cz na podzim znovu otevře úspěšné rekvalifikační kurzy na téma SPECIALISTA FUNDRAISINGU A PUBLIC RELATIONS a MANAŽER NEZISKOVÉ A PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE. 

Tyto na sebe navazující kurzy vám díky intenzivní formě prezenčního vzdělávání poskytnou ucelené informace. Načerpáte jak nezměrné množství informací, tak spoustu inspirace. Získáte nový náhled na svou práci, alternativy řešení případných problémů a mnoho nových kontaktů z neziskového prostředí.

celý článek

 

Známe výsledky průzkumu kondice neziskovek v Olomouckém kraji

Autor: Administrator. Pátek 26. června 2015.

sanek zpravaSpolek SANEK Ponte, o. s. před časem požádal nestátní neziskové organizace z našeho kraje o zapojení do průzkumu aktuálního stavu jejich správy a vedení. Výzvu vyslyšelo třicet organizací, z toho 14 věnujících se poskytování sociálních služeb.

Nyní jsou všem zapojeným i veřejnosti k dispozici výsledky spolu s doporučeními jak zlepšit činnost organizací. Zpráva o situaci v Olomouckém kraji je zde a o situaci neziskovek v Česku zde

   

Ocenění Neziskovka roku 2015: další krok na vaší cestě k profesionalitě

Autor: Redakce UNO. Úterý 26. května 2015.

neziskovka2015Nadace rozvoje občanské společnosti vyhlásila třetí ročník ocenění pro nestátní neziskové organizace. V letošním roce se zaměří především na analýzu přihlášených organizací a motivaci k jejich dalšímu rozvoji. Proto neváhejte a využijte příležitosti, resp. přihlaste se na www.neziskovkaroku.cz. Neziskovka roku je nezávislé ocenění pro neziskové organizace v České republice. Ocenění vychází ze zázemí Nadace rozvoje občanské společnosti a její metodiky "Zdravého organizačního řízení".

Projekt reaguje na rostoucí zájem veřejnosti i dárců o činnost neziskových organizací. Ocenění svou podstatou cílí na vytvoření komplexního přehledu o fungování a kvalitách organizací působících v neziskovém sektoru a zároveň přibližuje silné příběhy z tohoto prostředí široké veřejnosti.

 

 

Hanácký farmářský trh i letos spolupracuje s neziskovkami

Autor: Hynek Pečinka. Úterý 28. dubna 2015.

Read morePoradkyně hejtmana Olomouckého kraje pro neziskové organizace Milada Šnajdrová i pro letošní rok obnovila spolupráci s Hanáckým farmářským trhem v Olomouci. Jeho koordinátorka Markéta Záleská opět nabízí možnost propagace  a prodeje výrobků neziskovým organizacím zdarma. Trh bude probíhat na Horním náměstí ve střídavém modelu první a poslední sobota v měsíci, mezitím v pátky, od 8.00 do 13.00 hodin. Podmínky pro neziskové organizace zůstávají stejné jako v minulých letech: stánek a povolení k vjezdu zdarma, možnost propagace v rámci HFT.

celý článek

   

Strana 18 z 84