Svátek má Blažena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

Konference k evaluaci nové koncepce spolupráce Olomouckého kraje a neziskových organizací

Autor: Redakce UNO. Pondělí 30. května 2016.

logo-krajeZástupci neziskových organizací jsou zváni na Konferenci k evaluaci nové koncepce spolupráce Olomouckého kraje a neziskových organizací, která se uskuteční ve středu 15. června od 10:00 ve velkém zasedacím sálu v budově Magistrátu města Olomouce na Hynaisově ulici č.10. Na konferenci bude vyhodnocena spolupráce Olomouckého kraje a neziskových organizací, účastníci se dozví novinky z oblasti síťových organizací a seznámí se s plánovanými změnami legislativy. Připomenuty budou i stávající zákonné povinnosti NNO. Podrobný program ke stažení zde, přihlášky zasílejte na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 

Nominujte neziskovku roku 2016

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 12. května 2016.

Read moreNadace rozvoje občanské společnosti ve středu 27. dubna 2016 spustila nový ročník ocenění Neziskovka roku 2016. Toto nezávislé ocenění pro neziskové organizace v České republice poukazuje na kvalitu a profesionalitu jejich řízení. Znáte neziskovku, která by zasloužila ocenit? Můžete ji nominovat pod tímto odkazem. Pokud nominujete svou oblíbenou neziskovku, Nadace rozvoje občanské společnosti ji osloví, aby se přihlásila a dala o svých kvalitách vědět. 

celý článek

 

Město Olomouc hledá osobnost volného času pro děti a mládež

Autor: Redakce UNO. Pondělí 08. února 2016.

Read moreStatutární město Olomouc každoročně uděluje titul „Učitel roku“ nejlepšímu či nejoblíbenějšímu kantorovi olomouckých základních škol. Letos poprvé se k tomuto ocenění připojí také cena pro „Osobnost volnočasových aktivit pro děti a mládež“. Až do 29. února mohou děti, mládež, rodiče, prarodiče, kamarádi a další občané města, ale také kolektivy či organizace podávat písemné nebo elektronické nominace na udělení tohoto nového titulu.

celý článek

   

Vláda zveřejnila rozbor financování neziskovek v roce 2014

Autor: Hynek Pečinka. Pátek 22. ledna 2016.

Read moreNa stránkách Úřadu vlády je ke stažení rozbor financování neziskového sektoru v České republice z veřejných rozpočtů za rok 2014. Po úvodním shrnutí problematiky a celkových čísel vynaložených prostředků se podrobněji zaměřuje na jednotlivé zdroje dotací - státní rozpočet, rozpočty územních samosprávných celků, tj. obcí a krajů, a státních fondů.

Určitě stojí za to, aby se s ním hlavně manažeři neziskových organizací seznámili. Ale nejen oni.

celý článek

 

Španělský region Extramadura hledá partnery pro spolupráci

Autor: Redakce UNO. Středa 13. ledna 2016.

ok4eu-v-czExtremadurská agentura pro mezinárodní rozvojovou spolupráci AEXCID (Regionální vláda autonomní oblasti Extremadura, Španělsko) hledá partnery do společného projektu v rámci programu Evropa pro občany 2014 – 2020, do oblasti 2 - Demokratická angažovanost a aktivní občanství, priorita Projekty občanské společnosti. Stručný popis projektu a podrobnosti o organizaci jsou uvedeny v přiloženém dokumentu: Nabídka_partnerství.pdf.

Nabídku zprostředkovalo sdružení OK4EU. Kontaktní osobou je Mgr. Štěpán Krajča, který zájemcům zprostředkuje kontakt na AEXCID. Tel: 587 432 016, 724 977 909, e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

   

Strana 16 z 84