Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Studenti do firem

Autor: Redakce UNO. Neděle 17. června 2012.

Rádi bychom Vám nabídli spolupráci s Katedrou aplikované ekonomie Univerzity Palackého v Olomouci, na které studuje řada kvalitních studentů, a to jak v bakalářských, tak i magisterských studijních programech se širokým spektrem specializací v oblasti ekonomie a jazyků. Naším cílem je umožnit studenům získat zkušenosti z praxe již během jejich studia a usnadnit jim tak vstup na trh práce po absolutoriu.

celý článek

 

Vzdělávání, semináře a konference – právní část

Autor: Redakce UNO. Úterý 12. června 2012.

Read moreVzdělávání, semináře a konference – Hercule II, OLAF/2012/D5/03. Smysl výzvy Hercule II spočívá v organizaci vzdělávacích aktivit, seminářů a konferencí, jejichž cílem je podporovat boj proti podvodům, korupci a jiným protiprávním činnostem, dále na přípravu a provádění politik zaměřených na odhalování a potírání podvodů.

celý článek

   

Zoner Callisto 5 FREE

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 24. května 2012.

Zoner Callisto 5 FREE je ideální nástroj pro vytváření graficky zpracovaných dokumentů jako jsou vizitky, letáky, graficky zpracované ceníky, hlavičkové papíry, a další. Stáhnout jej lze na webu www.callisto.cz.

celý článek

   

Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012

Autor: Redakce UNO. Pátek 18. května 2012.

Ve dnech 12. - 13. června 2012 se v Praze uskuteční Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012. Fórum si klade za cíl iniciovat a podpořit konstruktivní diskuzi nad projektovými záměry financovanými z přímých komunitárních fondů EU v Bruselu pro vstup a začlenění jak ziskového (MSP), tak neziskového sektoru (NNO, občanská sdružení, zájmové skupiny), ale současně Vás požádat i o aktivní vstup z Vaší strany pro začlenění do přípravných projektových konsorcií, která vzniknou z naší diskuze.

celý článek

   

Spolkový rejstřík podle nového občanského zákoníku by měly vést rejstříkové soudy

Autor: Redakce UNO. Pondělí 14. května 2012.

Praha, 14. května 2012:
Veřejně přístupný rejstřík spolků, s jehož vznikem počítá nový občanský zákoník, by měl být podle zástupců Asociace veřejně prospěšných organizací (AVPO) veden u rejstříkových soudů, nikoliv na Ministerstvu vnitra, které o jeho vedení také projevuje zájem. Podle prezidenta AVPO Marka Šedivého soudy již dnes vedou rejstřík nadací a nadačních fondů a rejstřík obecně prospěšných organizací, a není proto důvod, proč by v budoucnu neměly spravovat také seznam registrovaných spolků.

celý článek

   

Strana 69 z 84