Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

projekt Pracovní návyky

Autor: Administrator. Úterý 04. listopadu 2014.

Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace MPSV, zahajil projekt Pracovní návyky, zaměřený na vytváření pracovních příležitostí vycházejících z potřeb místních komunit, neziskových organizací či lokálně ukotvených drobných zaměstnavatelů.

Projekt Pracovní návyky je zaměřen na řešení zaměstnanosti / zaměstnatelnosti dlouhodobě nezaměstnaných ve vazbě na aktuální nedostatek pracovních míst pro uchazeče o zaměstnání dlouhodobě evidované na Úřadu práce ČR.

celý článek

 

„Účetní závěrka a daňové přiznání NNO“

Autor: Administrator. Úterý 04. listopadu 2014.

Olomoucký kraj Vás zve na semináře „Účetní závěrka a daňové přiznání NNO“ pod vedením Karla Malého

Místa konání:
• Olomouc (20. a dle zájmu 28. 11. 2014), zasedací místnost KÚOK č. 320, Jeremenkova 40a
• Jeseník (24. 11. 2014), zasedací místnost MěÚ, Masarykovo nám. 1
• Šumperk (25.11. 2014), zasedací místnost MěÚ, Jesenická 31 (vchod z ulice Rooseveltova)
• Přerov (26. 11. 2014), Alfa handicap, nám. Svobody 5

celý článek

   

Chcete reprezentovat neziskovky OL kraje v Opoli?

Autor: Hynek Pečinka. Sobota 25. října 2014.

Vážené kolegyně, milí kolegové
z neziskových organizací v našem kraji!

Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje (UNO OK) jako reprezentant neziskového sektoru našeho regionu navázala kontakt se zástupci neziskovek Opolského vojvodství, které je příhraničním polským regionem a partnerem našeho kraje.

Organizace OCWIP, Opolské centrum pro podporu neziskových iniciativ spolu s dalšími reprezentanty neziskového sektoru z polské strany naší společné státní hranice se se zástupci neziskovek z našeho kraje setká na jednání v sobotu 15. listopadu 2014 v Opoli (PL). Za UNO OK se bude účastnit nejvýše 12 zástupců neziskovek z Olomouckého kraje. Můžete to být i vy.

celý článek

   

Partnerská nabídka v program Výměna zkušeností v oblasti vzdělávání, celoživotního vzdělá

Autor: Administrator. Pátek 17. října 2014.

Development Gothenburg North East (Göteborg, Švédsko) podporuje udržitelný rozvoj urbánních oblastí v severovýchodní oblasti regionu, a to prostřednictvím zvyšování atraktivity a růstu skrze rozvoj podnikání, kultury, kreativního průmyslu nebo zeleného podnikání. Organizace má zkušenosti s podobnými projekty, v letech 2006-2014 vedla největší švédský urbánní projekt s cílem udržitelného rozvoje oblasti. Projekt se týkal témat, jako jsou podnikání, rozvoj městského prostředí či komunikace. Severovýchodní oblast zahrnuje dvě města - oblast Východní Göteborg a Angered. Celkem na tomto území žije cca 90 000 obyvatel, kteří pocházejí z více než stovky různých zemí světa, což dává oblasti mezinárodní charakter. V porovnání se zbytkem oblasti jsou zdejší obyvatelé mladší a jejich příjmová a vzdělanostní úroveň je ve srovnání s okolím nižší.

celý článek

   

Pedagogové se letos sejdou už podeváté

Autor: Administrator. Čtvrtek 09. října 2014.

Olomoucké Sdružení D organizuje o víkendu 11.–12. října kurz Jak dělat divadlo s dětmi. Letos se zaměří na téma inspirace prostorem. V ZUŠ „Žerotín“ Olomouc, která akci tradičně propůjčuje prostory, se díky němu sejde na 12 účastníků.

Tento víkend se bude konat první část workshopu pro pedagogy, volnočasové pracovníky a vůbec pro všechny, kteří se zajímají o dětské divadlo. Druhá část 24hodinového setkání proběhne v prostorách Dramacentra Sdružení D, a to 22. listopadu.

celý článek

   

Strana 21 z 84