Svátek má Klaudie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Přerovská sekce

První jarní ornitologická exkurze se uskuteční v Tovačově

Autor: Administrator. Pátek 18. března 2016.

Read moreV sobotu 19. března pořádá Moravský ornitologický spolek první jarní ornitologickou exkurzi pro veřejnost. Milovníci ptactva se sejdou v Tovačově u sádek Hradeckého rybníka v 8 hodin. Pro účastníky exkurze mají ornitologové připraveny tiskoviny o ochraně ptactva a placky s logem MOS. Zájemci o pozorování ptactva se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka. Exkurze se zastaví i na Křenovském rybníce a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Mimo obvyklých druhů se dá předpokládat přítomnost tažných druhů, které se již vracejí na svá severská hnízdiště. K vidění budou i první skřivani, špačci, čejky chocholaté a konipasi bílí.

celý článek

 

Přerovské Centrum setkávání pořádá předvánoční výstavu

Autor: Redakce UNO. Pátek 27. listopadu 2015.

centrum-setkavani322014 denik-485Přerovský spolek Centrum setkávání, o. s. působí od roku 1993 jako denní stacionář pro mládež i dospělé s mentálním handicapem a usiluje o jejich integraci do běžného života jejich vrstevníků. Již několik let se Centrum setkávání prezentuje i předvánoční výstavou výrobků, které pocházejí přímo od klientů stacionáře. 

Navštívit ji můžete v prodejně Emos na přerovském nám. T. G. Masaryka, a to od 30. listopadu do 4. prosince vždy od 9 do 17 hodin.

 

Festival Hudboslovení oživí Přerov

Autor: Redakce UNO. Pondělí 02. listopadu 2015.

0 foto nahledVystoupení Vladimíra Merty nebo Karla Plíhala, ale také promítání filmů z festivalu Jeden svět, cestovatelský večírek, lampionový průvod nebo turnaj ve stolní hře Activity. Tuto pestrou nabídku přinese na konci listopadu do podzimního Přerova 14. ročník minifestivalu hudby a slova s přiléhavým názvem Hudboslovení. 

"Už 27. října jsme jako předzvěst letošního Hudboslovení uspořádali koncert kapely Mňága a Žďorp, která je stálicí českého alternativního rocku. V pátek 20. listopadu pak vypukne samotný festival, který potrvá po celý týden," uvedl Jaroslav Biolek z pořádající neziskové organizace Duha Klub Dlažka. "I letos se nám snad povede trefit se do vkusu Přerovanů kombinací dobré a kvalitní hudby a doprovodných programů pro duchem mladé lidi."

Co přesně se bude dít a kde sehnat vstupenky, hledejte na www.dlazka.cz nebo si stáhněte plakát: Hudboslovení_plakát_2015.pdf

   

V Přerově proběhne materiální sbírka pro uprchlíky

Autor: Redakce UNO. Pátek 30. října 2015.

ELE5bc00d SRE313 EUROPE MIGRANTS 0530 11Asociace přerovských neziskových organizací ve spolupráci s dobrovolníky pod záštitou senátorky Parlamentu ČR RNDr. Jitky Seitlové pořádá Materiální sbírku pro uprchlíky. Vybrané věci budou následně doručeny přímo na potřebná místa. Věci můžete přinést do Matrix café baru, Kratochvílova 1, Přerov v termínu 2. - 5. listopadu, 14:00-18:00. A co je obzvláště třeba?

Oblečení: pláštěnky, teplé bundy a další teplé oblečení (svetry, mikiny, termoprádlo), kalhoty (ideálně tepláky, šusťáky, legíny), rukavice, čepice, šály, nové ponožky a spodní prádlo, teplé oblečení pro děti / Boty (zejm. 38 - 44) / Zavazadla (batohy, tašky, "polské tašky") / Další: Spacáky, deky, stany, izotermické deky, gumové rukavice, plastové kelímky, lžíce, samovazací pásky, igelitové pytle na odpadky, vlhčené ubrousky / Potraviny: čaj, sušenky, čokoládové tyčinky, dětské výživy (v plastu!), fruka, džusy, voda v PET lahvi, vitamín C. 

Kontakt: +420 736 491 226+420 777 931 022

 

Alfa Handicap zve na Společenský večer

Autor: Administrator. Čtvrtek 22. října 2015.

150730164658489 DSC 8135Přerovský spolek Alfa handicap srdečně zve na Společenský večer,  který proběhne v sobotu 14. listopadu v Městském domě v Přerově. Večer bude zahájen už v 16 hodin, plánovaný konec v 21 hodin, připraven je pestrý program i občerstvení. Nebude chybět bohatá tombola, do které mohou přispět i účastníci. K dobré pohodě a tanci bude hrát hudební skupina PROFI-L. Vstupenka s místenkou stojí v předprodeji 100 Kč, na místě o dvacet víc.

Srdečně zvou členové výkonného výboru Alfa handicap Přerov

   

Strana 2 z 5