Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasičská sekce

XI. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak - přebor mladých hasičů čeká na svého vítěze

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 13. září 2017.

Olomoucký drak 2015Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Okresní sdružení hasičů Olomouc Vás srdečně zve na XI. ročník hasičské soutěže Olomoucký drak - přebor jednotlivců  (mladých hasičů v kategoriích starší, mladší a přípravka) v disciplíně běh na 60 m s překážkami. Soutěž se koná v neděli  17. září 2017 v Olomouci na stadionu TJ Lokomotiva. Prezence od 7:30 do 8:30, soutěžící předloží platný průkaz člena SH ČMS (bez platného průkazu nebude umožněn závodníkovi start). Trénink bude umožněn od  8:00 do 8:30 hodin, slavnostní nástup v 8:30. Startovné ve výši 30,- Kč na jednoho závodníka bude hrazeno na místě při prezenci. Soutěží se v kategoriích: jednotlivci – chlapci mladší, starší (podle hry Plamen) jednotlivci – dívky mladší, starší (podle hry Plamen) jednotlivci – přípravka do 6 let (v den závodu nesmí mít 6 let). Webová registrace závodníků ZDE. Registrace bude uzavřena v pátek 15. září ve 12:00 hodin. Další podrobnosti naleznete ZDE.

 

Oblíbené hasičské tábory úspěšně probíhají i v mezinárodní spolupráci s Opolským vojvodstvím

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 13. září 2017.

Read moreV roce 2009 jsem se pod záštitou městyse Dub nad Moravou podílela na realizaci dvou mezinárodních výměnných táborů u nás a v Polsku. Bylo to náročné, ale dodnes na to ráda vzpomínám. Uspořádat další mezinárodní hasičský tábor dnes není vůbec jednoduché, ale šla jsem do toho a založila Spolek HATASPO za podpory manžela, rodiny i několika skvělých vedoucích a agentury, která mi se získáním dotace z Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd, Program Interreg V-A, pomohla. V roce 2015 vznikla tato myšlenka díky návštěvě UNO OK v Opoli se zástupci neziskových organizací, další rok jsem sehnala finance na přípravnou fázi projektu z Olomouckého kraje a následně i finance na částečnou realizaci výletu během tábora do Opole.

celý článek

 

Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou zve na 1. jarní noční soutěž v požárním útoku

Autor: Redakce UNO. Středa 29. března 2017.

Hasiči DubSbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou srdečně zve na 1. jarní noční soutěž v požárním útoku aneb XVI. ročník memoriálu Stanislava Vystrčila. Soutěž mužů i žen se koná 22. dubna od 17 hodin ve sportovním areálu v Bolelouci – Výletišti u splavu za každého počasí. Bohaté občerstvení je zajištěno. Soutěž proběhne pod záštitou poslance ČR ing. Romana Váni a za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje. Ke stažení je pozvánka i propozice soutěže.

   

XVIII. ročník soutěže mladých hasičů „Šumperský Soptík“ již tento víkend!

Autor: Administrator. Čtvrtek 29. září 2016.

soptikOdborná rada mládeže OSH Šumperk Vás srdečně zve na XVIII. ročník soutěže „Šumperský Soptík“ v bězích 60 m překážek jednotlivců a družstev mladých hasičů, která se koná v sobotu 1. října 2016. Zahájení se odehraje v 9:00 hodin na tartanové dráze Tyršova stadionu v Šumperku. Tato soutěž je zařazena do Ligy mladých hasičů okresu Šumperk. Šumperského Soptíka se každoročně zúčastňuje více než 400 mladých hasičů z celé Moravy a východních Čech. Svou účastí a případným sponzorským darem podpoříte význam této sportovní a propagační akce pro mládež na úseku požární ochrany. Ke stažení: propozicepřihláška, rozdělení věkových kategorií.

 

9. ročník „Setkání hasičů v rámci MAS Šternbersko“ čeká na Vaši účast

Autor: Redakce UNO. Pondělí 05. září 2016.

SDH Belkovice netradicneSbor dobrovolných hasičů Bělkovice-Lašťany si Vás dovoluje pozvat na 9. ročník „Setkání hasičů v rámci MAS Šternbersko“ - Netradiční hasičskou soutěž v upraveném požárním útoku o putovní pohár MAS Šternbersko, která se koná v sobotu 10. září 2016 od 10:00 na koupališti v Bělkovicích-Lašťanech. Soutěžit se bude v kategoriích mužů i žen. Startovné 100,- Kč, prezentace družstva do 9:45. Z časových důvodů počet družstev omezen, o změně počtu startujících rozhoduje pořadatel. Akce je podpořena SCLLD MAS Šternbersko a obcí Bělkovice-Lašťany. Soutěž finančně podpořil Olomoucký kraj. Podrobné informace k přihláškám a propozice soutěže ke stažení zde.

   

Strana 2 z 45