Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasičská sekce

Vychází nový Zpravodaj hasičského sportu

Autor: Marcela Vystrčilová. Úterý 08. prosince 2015.

56617a33bd241Ke čtenářům nejen z řad dobrovolných hasičů se na začátku prosince dostává první číslo zcela nového Zpravodaje hasičského sportu, který vydává Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Jeho prostřednictvím se každé tři měsíce dozvíte zajímavé informace o činnosti a hlavních aktivitách této instituce. Dobrovolní hasiči, kterých je po celé České republice registrováno na 350 000, se angažují nejen v rámci integrovaného záchranného systému. Nedílnou součástí činnosti SHČMS je i řada sportovních akcí pro děti a mládež, stejně jako velmi úspěšná reprezentace dospělých, dorostenců či juniorů v požárním sportu na světových akcích.

Věříme, že Vás tento nový Zpravodaj hasičského sportu zaujme. Zároveň budeme velmi rádi, pokud se s námi podělíte o své názory, postřehy a reakce. Zpravodaj si stáhněte zde.

 

Zapojíte se letos do projektu 72 hodin?

Autor: Administrator. Středa 23. září 2015.

Read moreVážení vedoucí, kamarádi, holky, kluci, připojíte se s kamarády, dětmi, kolegy, či rovnou s celým spolkem ke 4. ročníku dobrovolnického projektu 72 hodin? Vloni se zapojilo téměř 1.900 z vás ve 14 projektech. Překonáme letos hranici 2.000 zapojených hasičů? Letošní ročník se uskuteční v termínu 8. - 11. října, takže je nejvyšší čas na registraci vašich projektů. Své nápady můžete registrovat na webu www.72hodin.cz, můžete zde také pro sebe získat super projektové tričko zdarma a pro své kamarády jen za symbolických 30 Kč. V loňském roce se zapojilo přes 21 tisíc dobrovolníků v celé zemi a pracovali na téměř 450 projektech, letos se čísla doufejme opět posunou vzhůru.

celý článek

 

Hasiči zvou na Šumperského Soptíka a velkou cenu okresu

Autor: Redakce UNO. Pondělí 31. srpna 2015.

Read moreOdborná rada mládeže šumperského okresního sdružení dobrovolných hasičů srdečně zve na XVII. ročník soutěže Šumperský Soptík v bězích 60 m překážek jednotlivců a družstev mladých hasičů, která se koná v sobotu 3. října 2015 od 9 hod. na tartanové dráze Tyršova stadionu v Šumperku. Tato soutěž je zařazena do Ligy mladých hasičů okresu Šumperk. Šumperského Soptíka se každoročně zúčastňuje více jak 400 mladých hasičů z celé Moravy a východních Čech.

celý článek

   

Hasiči zvou na Olomouckého draka. Už podeváté

Autor: Marcela Vystrčilová. Pondělí 03. srpna 2015.

5457790-olomouc-olomoucky-drak galerie-980Už devátý ročník přeboru mladých hasičů v běhu na 60 metrů s překážkami s názvem Olomoucký drak proběhne v hanácké metropoli v sobotu 5. září. Přebor jednotlivců v kategoriích starší, mladší, smíšené a přípravka pořádá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Olomouc na stadionu TJ Lokomotiva za podpory Olomouckého kraje, statutárního města Olomouce a Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Akce bude zahájena slavnostním nástupem v 8:30 hod.

 

Radíkovští hasiči zvou na turistický pochod

Autor: Administrator. Čtvrtek 30. dubna 2015.

Read moreSbor dobrovolných hasičů Olomouc-Radíkov po loňské premiéře opět zve všechny na HASIČSKÝ POCHOD. Jedná se o akci pro celou rodinu, spojení aktivního pohybu a procházky přírodou sahající až k městské části Olomouc-Radíkov. Termín: státní svátek - pátek 8. května 2015.

celý článek

   

Strana 6 z 45