Svátek má Servác
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasičská sekce

Poutě v Dubě nad Moravou 2011

Autor: Redakce UNO. Sobota 05. března 2011.

dub-nad-moravouŘímskokatolická farnost Dub nad Moravou vydala seznam poutí pro rok 2011. Aktuální přehled poutí v poutním kostele Očišťování Panny Marie naleznete ZDE

.

 

Vyprošťování pro hasiče MSK

Autor: Redakce UNO. Středa 02. března 2011.

Read moreHasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje a město Hlučín dne 16. dubna 2011 organizují Soutěžní instrukčně metodické zaměstnání jednotek SDH obcí Moravskoslezského kraje předurčených pro zásahy u dopravních nehod (dále jen "soutěžní IMZ") a Krajské kolo HZS Moravskoslezského kraje ve vyprošťování (dále jen "krajské kolo").

celý článek

 

Informace z hasičské sekce UNO

Autor: Marcela Vystrčilová. Čtvrtek 20. ledna 2011.

hasici-vodaČinností hasičské sekce UNO je již téměř čtvrtým rokem především podpora činnosti a aktivit mladých hasičů v našem kraji. Kromě toho se podílíme aktivně i na přípravě a organizaci seminářů ve spolupráci s UNO, vloni jsme jich zrealizovali 5 a ještě bude jeden na jaře. Z ročního příspěvku na činnost hasičské sekce jsme v minulém roce své činnosti poskytly finance do všech 5 okresů na ceny pro děti do soutěže Požární ochrana očima dětí a na ceny do soutěže PLAMEN pro mladé hasiče. Poděkování patří i předsednictvu UNO, které akci Olomoucký drak finančně podporuje. Všechny okresy včetně krajského sdružení jsou členy UNO a k nim patří cca 37 sborů dobrovolných hasičů z kraje. Díky grantům UNO na internet a počítač byl poskytnut několika sdružením příspěvek a mohla se tak zlepšit vzájemná komunikace a pružnost v předávání informací. Sekce se sešla v loňském roce 2x a rozhodovala o tom, jak pomoci. Myslím, že se to podařilo a všem odměněným dětem se ceny za jejich dosažené úspěchy líbily!

   

Nabídka stejnokrojů pro hasiče

Autor: Marcela Kropáčová. Středa 20. října 2010.

Firma Flameservis se na vás obrací s nabídkou pro hasičské sbory, resp. i pro malá hasičata. Novinkou v sortimentu jsou pracovní stejnokroje PSII a kromě střihů pro pány a dámy i střihy dětské za velice příznivou cenu.

Letáček s nabídkou naleznete ZDE.

Samozřejmostí je i odběr ostatního sortimentu, který naleznete v shopu na stránkách flameservis.com

 

III. Hanácká hasičská pouť v Dubu nad Moravou

Autor: Administrator. Středa 11. srpna 2010.

Read moreStává se tradicí, že hlavní poutní sezóna bývá v našem kostele v Dubu zahájena poutí hasičů. Před třemi lety přišel s nápadem uspořádat hasičskou pouť na našem Mariánském poutním místě bratr Josef Pavlík z nedalekého Tovačova. To, že to byla myšlenka dobrá, se mohli všichni poutníci i návštěvníci přesvědčit na již třetím ročníku. Letošní, opravdu krásné jarní, počasí přivítalo odpoledne v sobotu 17. dubna 2010 zástupy poutníků a hasičů v modrých uniformách.

celý článek

   

Strana 44 z 45