Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasičská sekce

V Bolelouci proběhne noční soutěž v požárním útoku

Autor: Administrator. Úterý 19. dubna 2016.

1jarninocnisoutez20160423Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou ve spolupráci s Moravskou vysokou školou Olomouc zve na 1. jarní noční soutěž v požárním útoku. Akce v rámci CSR projektu „Night firefighting competition“ se koná pod záštitou poslance Parlamentu Ing. Romana Váni ve sportovním areálu v Bolelouci v sobotu 23. dubna od 18:30 hodin. 

Program akce, propozice a přihlášky ke stažení:  Pozvánka   Propozice   Přihláška

 

Hasiči z Oseka soutěží o Dobráky roku

Autor: Administrator. Sobota 16. dubna 2016.

hasicVážení přátelé, kamarádi, kolegové, rodinní příslušníci! Rád bych vás tímto požádal o podporu našeho sboru v rámci soutěže Českého rozhlasu Olomouc „Dobráci roku“. Prosíme o zaslání hlasovací SMS ve tvaru uvedeném na přiloženém informačním letáčku. Za každý hlas upřímně děkujeme a vnímáme to jako jakési poděkování za naši bohatou činnost. Na shledání s Vámi (třeba na vítězné veselici pro celou obec) se těší a ještě jednou za zaslanou smsku děkuje Václav Hluší, starosta SDH Osek nad Bečvou.    

PS: rozhovor s oseckými hasiči si můžete vyslechnout ještě dnes (10.4.2016) v 15:00 na vlnách Českého rozhlasu Olomouc, nebo je přístupný na webové stránce  http://www.rozhlas.cz/olomouc/dobraci/

 

Hasiči z Radslavic soutěží o titul Dobráci roku

Autor: Marcela Vystrčilová. Čtvrtek 10. března 2016.

Read moreI v letošním roce vyhlásil Český rozhlas a v jednotlivých krajích Česka i jeho regionální stanice soutěž pro sbory dobrovolných hasičů s názvem Dobráci roku. V Olomouckém kraji se do soutěže, jejíž hlavní cenou je veselice pro celou obec plná hudby, grilovaného masa a piva za 100 tisíc korun, přihlásilo čtyřicet hasičských sborů. Od září 2015 představuje každý pátek po 15. hodině olomoucké studio Českého rozhlasu medailonek o jednom sboru, po jehož odvysílání je možno hlasovat prostřednictvím SMS.

celý článek

   

Dobrovolní hasiči mohou žádat o novou dotaci

Autor: Redakce UNO. Pátek 29. ledna 2016.

Read moreVe středu 27. ledna byla v budově Úřadu vlády slavnostně vyhlášena nová dotace pro dobrovolné hasiče. Slavnostní zahájení provedli premiér Bohuslav Sobotka, ministr vnitra Milan Chovanec, generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Drahoslav Ryba a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter. 

Novinkou je, k čemu je dotace určena, a to na nákup dopravních automobilů a na výstavbu nebo rekonstrukci požárních zbrojnic jednotek sborů dobrovolných hasičů v obcích.

celý článek

 

Kojetínští hasiči zvou na bál

Autor: Marcela Vystrčilová. Středa 20. ledna 2016.

hasicbalSbor dobrovolných hasičů města Kojetína srdečně zve na HASIČSKÝ BÁL spojený s pochováváním basy, který se uskuteční v sobotu 6. února od 20 hod. v Okresním domě v Kojetíně. Vstupné je 80 Kč, občerstvení zajištěno, živou hudbu obstará F. Nikodým - PC Music. Srdečně zvou kojetínští hasiči!

   

Strana 5 z 45