Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktivity NNO

Finálový galaprogram 7. ročníku celostátního festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky proběhne v Olomouci

Autor: Administrator. Neděle 14. srpna 2016.

Read moreFinálový galaprogram 7. ročníku celostátního festivalu pro handicapované talenty Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou proběhne v pavilonu A na výstavišti Flora Olomouc dne 13. září 2016. Program pro všechny zúčastněné kategorie – zpěváky, kapely, výtvarníky, autory fotografií a videí se uskuteční pod patronací kmotry Kateřiny Kornové a dalších VIP osobností. Hostem bude zpěvačka Markéta Konvičková a patron Zlínského kola Leo Machala.

celý článek

 

Inspirativní prázdninové čtení ze Světa neziskovek

Autor: Redakce UNO. Pondělí 08. srpna 2016.

Read moreZajímavé prázdninové čtení přináší nové číslo Světa neziskovekSlunečných dnů máme před sebou ještě habaděj a tak třeba přijde vhod špetka výletní inspirace. Tentokrát se zaměřuje na památky, které spravují a opravují neziskovky. Věděli jste, proč jsme nenapravitelnými poutníky nebo jak zachránit hrad, pro který už včera bylo pozdě? Z článku o obnově téměř zapomenuté obce Skoky na Vás dýchne tajemná atmosféra a chuť prozkoumat tamější krajinu opředenou legendami. V rozhovoru s Kateřinou Mlynářovou se dozvíte, proč kopat za lepší svět, poradíme Vám s finančním řízením a ukážeme, jak se buduje něco, co jste vždycky měli v úmyslu – ať už chcete trávit čas se seniory nebo s motýly. A věděli jste, že neziskovky právě pracují na strategii pro Českou republiku?

celý článek

 

Přípravy II. ročníku Konference Naše příroda v plném proudu

Autor: Administrator. Pátek 05. srpna 2016.

Read moreII. ročník Konference Naše příroda se uskuteční v úterý 29. listopadu 2016 v Olomouci v Clarion Congress Hotelu (Jeremenkova 36). Konferenci pořádá spolek Naše příroda z. s., pod záštitou Ministerstva životního prostředí. Odborný program je připravován ve spolupráci s panem Ing. Janem Moravcem z Českého svazu ochránců přírody a dalšími znalci ze státních i nestátních institucí. Hlavním tématem konference bude letos Voda v krajině.

celý článek

   

Na Králickém Sněžníku budou dobrovolníci Hnutí DUHA pomáhat při obnově vysokohorského lesa

Autor: Administrator. Čtvrtek 21. července 2016.

Read moreUž 19. ročník Týdnů pro divočinu Hnutí DUHA pomůže přirozené obnově vysokohorského lesa na Králickém Sněžníku. Patnáct dobrovolníků tam bude od 23. do 30. července natírat semenáčky, zejména jeřábů, speciální hmotou, lidově zvanou „zubovrz“ proti okusu. Zvěři při okusování listů vrže mezi zuby, a tak se jim vyhýbají. Pro dobrovolníky jsou připraveny zážitkové aktivity a odborné exkurze, které je seznámí s místní flórou i krajinou, aby si lépe představili význam své práce. 

celý článek

 

Přátelé přírody slaví svůj den. V sobotu s nimi můžete na několika místech Česka vyrazit za město

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 30. května 2016.

Read moreV sobotu 4. června můžete i vy oslavit Den pro přírodu. Tento pohyblivý svátek české větve mezinárodního hnutí Přátelé přírody (Naturefriends International) připadá vždy na sobotu nejbližší 5. červnu, kdy si připomínáme Světový den životního prostředí. Členové spolku Přátelé přírody z. s. a jeho příznivci oslaví Den pro přírodu teprve podruhé, první akce pod touto značkou proběhly loni.

celý článek

   

Strana 11 z 189