Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasiči otestují nejnovější technické prostředky na veletrhu Pragoalarm/Pragosec!

V rámci veletrhu zabezpečení a protipožární ochrany Pragoalarm/Pragosec bude ve dnech 5.-7. června na Pražském Výstavišti v Holešovicích probíhat zajímavý doprovodný program pro dobrovolné hasiče a širokou veřejnost.

Společnost ZAHAS, spol. s r.o. bude na venkovní ploše před Průmyslovým palácem prezentovat podstatnou část svého sortimentu od výstroje a výzbroje přes techniku až po přehlídku zásahových vozidel. Návštěvníci si budou moci prohlédnout většinu prostředků v akci a některé si vyzkoušet na vlastní kůži na připravené tréninkové dráze.

Ve středu 6. června od 14:00h proběhne společná ukázka zásahu složek IZS. Zástupci HZS, Městské policie Praha, Sdružení  hasičů ČMS a společnosti Zahas předvedou výškovou techniku, slaňování, ukázky práce policejních a záchranných psů a názorné vyproštění zraněných osob z havarovaného vozu pomocí nejmodernější techniky. Program obohatí představení historické koňské zápřahové stříkačky RA SMEKAL  z roku 1883v akci s posádkou v dobových uniformách a doplní ukázky požárního útoku hasičů. Ten si budou moci vyzkoušet i zájemci z řad návštěvníků a otestovat tak v praxi nejnovější modely zásahových obleků společnosti ZAHAS ale i další novinky.

Přijďte ZDARMA a VYHRAJTE zásahové obleky!

Společnost ZAHAS, s.r.o. se stala také sponzorem návštěvnické soutěže pro dobrovolné hasiče, kterou organizuje Sdružení  hasičů ČMS! Do soutěže věnuje jako hlavní výhru tři zásahové oděvy ZAHAS IV Ekonomický model dle EN 469. Jednotlivé sbory se mohou do soutěže zapojit tím, že dorazí na veletrh Pragoalarm, na expozici SH ČMS vyplní jednoduchý slosovací kupón a zúčastní se vylosování výherců, které proběhne na stánku sponzora na závěr společných ukázek ve středu 6. června po 14:00hod. Výherce si musí převzít cenu osobně ihned po vyhlášení, jinak bude vylosován jiný vítěz soutěže.

Dobrovolní hasiči mohou získat vstupenku na veletrh zdarma! Pokud se zaregistrují prostřednictvím portálu dobrovolných hasičů, získají elektronický VIP voucher, který mohou na pokladně veletrhu vyměnit za vstupenku zdarma. VIP voucher lze získat pouze kliknutím na reklamní banner veletrhu na hlavní stránce webu www.dh.cz!

Na venkovní expozici bude k vidění také:
- nová sada hydraulického vyprošťovacího nářadí AWG Lancier - nůžky, rozpínák, jednotka
- souprava pro požární sport (bariéra, okno, lávka, nástřikové terče) možnost proběhnout jako požární útok, nebo CTIF
- ukázkový vůz TKW armatury DE – monitory, proudnice, rozbrušky a jiné
- ukázkový vůz Leader – trenažery ohňové, proudnice, detekce, ventilátory – možnost uhašení plamene plynem, hašení vodou RHP
- protipovodňová bariéra plněná vodou 6 m – 80 cm záplavová výška
- ochranné protipovodňové vaky
- možnost vyzkoušení zásahových oděvů Zahas, ochranných oděvů do vody, dýchací techniku Fenzy
- předvedení výstražných zařízení ramp a majáků Vision Alert
- profesionální elektrocentrály
- přetlaková ventilace Papin, Savec, Combi- Zahas- modely s pěnotvorným zařízením a vodní mlhou, hydropohon
- vysokotlaké hasební moduly Rapid – 25,40 a 50 HP s proudnice FirePro
- plovoucí a stacionérní čerpadla,
- prezentace PPP na aerosolový hasební systém FirePro
- RZA automobil Renault Master – hasičský speciál – technický vůz