Svátek má Státní svátek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

III. ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce Pňovice

lukostrelecDne 26. 5. 2012  se v obci Pňovice na obecním hřišti od 13:00 odehraje III. ročník Lukostřeleckého dobového turnaje obce Pňovice . Akci pořádá občanské sdružení Kirri o.s. ve spolupráci s obcí Pňovice, Olomouckým krajem a Korunou českou.

Píše se rok 1420. Jan Pňovský ze Sovince svolává nejlepší lučištníky v kraji, aby se zúčastnili lukostřeleckého turnaje. Vítězové budou mít tu čest stát se členy osobní gardy Jana Pňovského ze Sovince, nejvyššího  olomouckého sudího, žijícího na Pňovské tvrzi.

Sportovní luky jsou zakázány. Povoleny jsou jednoduché luky bez mířidel ap. zbytečností. V případě, že nemáte vlastní luk, můžeme Vám jej bezplatně zapůjčit. Registrace soutěžících proběhne na místě od 13:00. První tři nejlepší lukostřelci budou odměněni. Doporučený věk pro účastníky je od 10 do 99 let. Při registraci mezi 13:00 až 14:00 hod zaplatí účastníci 100,- Kč. Studenti mají slevu, platí pouze 80,- Kč. Vstup na akci je zdarma.

Návštěvníci a soutěžící v dobových či fantasy kostýmech jsou srdečně vítáni!!!!