Svátek má Zikmund
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kurz Respektovat a být respektován v RC Olivka

kurz-olivyRodinné centrum Olivka již podruhé pořádalo komunikační kurz určený především pro rodiče Respektovat a být respektován. Dvacet rodičů, i budoucích, pod vedením manželů Kopřivových objevovalo od ledna do dubna možnosti respektující komunikace, která jim umožní partnersky jednat nejen s dětmi, ale i se spolupracovníky, partnerem apod.

Celkem byl kurz rozdělen do 7 lekcí po 4 hodinách. Na začátku každé lekce reflektovali účastníci a účastnice své zkušenosti s používáním respektujícího přístupu. Shodli se na tom, že hluboko zakořeněné slovní obraty a komunikační schémata není lehké změnit, ale postupně se jim dařilo najít řešení do té doby chronicky „neřešitelných“ situací nebo jim nové postupy usnadnily předejít sporům a vyhroceným scénkám běžného dne. Pro některé účastnice/íky byl kurz zásadním objevem, pro některé potvrzením správné cesty v komunikaci s okolím.

Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje přispěla prostřednictvím Sekce pro rodinu na pronájem školicí místnosti.

Za o. s. OLiVy Mgr. Hana Kroupová