Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zúčastněte se 8. všeoborové konference NNO

Již v minulém vydání zpravodaje Svět neziskovek jsme vás informovali o vzniku pracovních podskupin připravujících podklady pro jednání 8. Národní všeoborové konference NNO, která se podle všech informací připravuje na 12. – 13. dubna 2012. Již teď je jasné, že závěry z této konference budou prezentovány směrem k vládě a parlamentu jako společné závěry neziskového sektoru týkající se jeho dalšího směrování a veřejné prospěšnosti.

Pokud vám nejsou lhostejné další vývoj neziskového sektoru, vaše existence a není vám jedno, že za vás mluví jiní, je vhodné udělat si čas a 8. všeoborové konference se zúčastnit. Jejím organizátorem bude Asociace nestátních neziskových organizací (ANNO), která kromě termínu zatím nezveřejnila další podrobnosti. Jak již bylo řečeno, podklady na dubnovou konferenci vznikají v pracovních podskupinách, které se zabývají např. vizí neziskového sektoru, finančními aspekty NNO, rejstříkem NNO a dobrovolnictvím. Výstupy v podskupinách průběžně vznikají, otázkou je, jak reprezentativní a vypovídající jsou.

Podle všeho se práce v podskupinách účastní jen malý počet zástupců neziskových organizací, které lze podle zápisů spočítat na prstech jedné nebo obou rukou. Důvodem malého počtu účastníků pracovních podskupin může být také nedostatečná organizační podpora ze strany ANNO a vedoucích jednotlivých podskupin, kteří na jednání nezvou všechny přihlášené členy.

Pokud se tedy neúčastníte práce podskupin, které připravují podklady na všeoborovou konferenci, můžete ještě svůj názor vyjádřit přímo tam.
Jde o jedinečnou příležitost, která se nemusí již dlouho opakovat.

Marek Šedivý, Aleš Mrázek, AVPO

Vyšlo v v bulletinu Svět neziskovek 3/2012