Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Regionální značka HANÁ získala pro svou propagaci novou energii

znacka-hanaZviditelnit místní výrobky a služby z Hané a obrátit k nim pozornost spotřebitelů je cílem nového projektu čtyř místních akčních skupin z Olomouckého kraje. Projekt „Nová energie pro regionální značku“ je zaměřen na posílení propagace značky HANÁ regionální produkt®, která je určena výrobcům tradičních výrobků z Hané, které jsou kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k regionu.

„Propagace regionální značky Haná nebyla dosud příliš velká, proto je nutné ji hned na začátku hodně posílit. Z tohoto důvodu vydáme velké množství propagačních materiálů, které budou k dispozici na všech společenských a kulturních akcích pořádaných v rámci projektu,“ řekla manažerka projektu Ing. Miloslava Hrušková.

V rámci projektu uspořádáme jarmarky regionálních výrobků v lázních Skalka, v městyse Dřevohostice, v Hanáckém skanzenu v Příkazech a na pouti v Nové Hradečné. Nakoupíme propagační stánky a pořídíme propagační materiály. Vznikne publikace rozhovorů s výrobci, složka s kartičkami o výrobcích, vydáme skládačky a visačky, propagační cedule a bannery. Uskutečníme také seminář určený všem výrobcům v regionu, kteří by se mohli do projektu zapojit.

Projekt by měl také přispět ke zvýšení identifikace místních obyvatel s regionem a jeho tradicemi a posílit udržitelný cestovní ruch. „Turisté, kteří objevují region a užívají si jeho atmosféru novým netradičním způsobem, stejně jako místní obyvatelé, mohou nákupem značených výrobků podporovat místní výrobce. A výrobci získají díky značce a její intenzivnější podpoře různé výhody, zejména jednotnou propagaci své produkce, nové kontakty a možnost nových forem spolupráce,“ dodala regionální koordinátorka značky Julie Zendulková.

Celkové náklady projektu jsou 775 tisíc korun, z toho téměř 700 tisíc korun pokryje dotace z Programu rozvoje venkova LEADER. Tu na tento projekt získaly spolupracující místní akční skupiny Moravská cesta (Litovelsko – Pomoraví), Partnerství Moštěnka, Uničovsko a Prostějov venkov.