Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

RODINA ODVEDLE - ZAŽIJTE NEOPAKOVATELNÝ ZÁŽITEK A PŘIHLASTE SE UŽ TEĎ!

RODINA-ODVEDLE-2011Rádi byste zasedli ke společnému nedělnímu obědu s cizinci, kteří žijí v ČR, ochutnali netradiční jídlo a dověděli se něco o jiných kulturách? Máte jedinečnou možnost!

Zažité stereotypy a předsudky vůči cizincům se asi nejlépe překonávají navázáním osobních setkání. A právě proto občanské sdružení Slovo 21 již osmým rokem realizuje projekt Rodina Odvedle, jehož cílem je umožnit poznávání prostřednictvím přímého kontaktu mezi rodinami cizinců a českými rodinami.

Projekt představuje jedinečnou příležitost potkat zajímavé lidi, poznat jejich osudy a dozvědět se více o kultuře jiných národů. Setkání českých rodin a rodin cizinců se každoročně uskutečňuje formou společného oběda ve stejný den a čas na různých místech v ČR. Vždy probíhá u jedné z rodin a je mu přítomen asistent, který před setkáním osobně obě rodiny zkontaktuje a podá jim informace o druhé rodině a o průběhu setkání. Od roku 2004 bylo do projektu zapojeno 884 rodin! Hlásit se mohou jak rodiny cizinců, tak ty české. Projekt, který občanské sdružení realizuje již od roku 2004, se tak stal originálním způsobem integrace cizinců do české společnosti.

Projekt bude probíhat i v Olomouckém kraji poslední listopadovou neděli 27. 11. 2011 ve 13:00 hodin.
Všechny náklady budou účastníkům projektu uhrazeny. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 603 364 344 nebo e-mailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Více informací najdete na www.slovo21.cz

Plakát ke stažení ZDE