Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Malá liška – Aktivity v listopadu 2011

mala-liskaSobota 12. listopadu: Výlet za přerovským mamutem

naučná stezka Předmostím až do pravěku a ornitologická stanice Ornis

Sraz: 8:50 vpravo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci, nebo 9:25 před nádražím ČD v Přerově

Projdeme se Přerovem, navštívíme ornitologickou stanici Ornis zachraňující volně žijící druhy zvířat, přesuneme se v historii až do pravěku po naučné stezce v Předmostí. Celkem za den ujdeme asi 12 km. Terén je vhodný pro každého, většinou se jde po zpevněných komunikacích. Akce je určena pro celou rodinu – menší se mohou vézt v kočárku, na koloběžce nebo na kole. Zpět v Olomouci budeme nejpozději v 17:00 hodin.

Úterý 15. listopadu: Hudbou proti splínu

Sál Nadačního fondu OKNO, Dolní nám. 38 (vchod vedle Hanácké restaurace), 1. patro

Začátek v 18:00

Lékem na podzimní plískanice bude tradiční podvečer s kytarami a jinými nástroji, živými amatérskými muzikanty a folkovými písničkami, které si může zazpívat každý. Kultura se podává s trochou dobrého jihomoravského vína. Občerstvení z vaší dílny je taktéž vítáno…

Čtvrtek 24. listopadu: Výtvarka pro (ne)šikuly: Adventní věnce

Sál Nadačního fondu OKNO, Dolní nám. 38 (vchod vedle Hanácké restaurace), 1. patro

Začátek v 18:00, příspěvek na materiál a program 80 Kč

Výtvarná dílna pro každého už se osvědčila a my děkujeme za velký zájem. Tentokrát si zájemci vyrobí vlastní vánoční ozdobu za příjemnou cenu. Budeme vyrábět adventní věnec z přírodních materiálů (sušené pomeranče, jablka, ořechy...) S sebou si přineste pouze chvojí a 4 adventní svíčky. My pro vás připravíme ostatní materiál - drátky, lepidla, sušené ovoce a ozdoby.


Akce pořádá Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce, součást celostátní organizace Přátelé přírody ČR. Více se o aktivitách pro všechny generace dozvíte na www.malaliska.cz. Jsme otevřeni pro všechny zájemce o aktivní volný čas a s pozitivním vztahem k přírodě a jiným lidem.