Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Nové hipostezky vedoucí střední Moravou se slavnostně otevřou v říjnu

masSlavnostní otevření nových tras pro výlety na koních střední Moravou se uskuteční ve čtyřech jezdeckých stájích v regionu při příležitosti ukončení jezdecké sezóny 2011 v podobě tradiční Hubertovy jízdy. Ta se pojede po části nově vyznačených hipostezek, které vedou v několika okruzích územím 46 obcí regionů MAS – Partnerství Moštěnka a MAS Hříběcí hory. S celkovou délkou 230 kilometrů je tato hipotrasa nejdelší na Moravě.

Na Přerovsku a Holešovsku se při příležitosti otevření jezdeckých stezek můžeme těšit na tři akce spojené s putováním po jejich trase. V Bochoři pořádají 8. října Hubertovu jízdu a soud sv. Huberta, o týden později, 15. října, se Hubertova jízda, závody a společenský večer uskuteční v Radkově Lhotě a 29. října se pojede Hubertus v Kyselovicích. Největší akce se při této příležitosti koná poslední víkend v říjnu na Kroměřížsku v Těšánkách. V pátek 28. října odtud Hubertova jízda vyrazí k litenčickému zámku, kde bude zajištěno občerstvení a zábavný program, v sobotu a v neděli se na nově vybudované trase hipostezky poběží vytrvalostní závody na 22 kilometrů a 40 kilometrů.

Otevírané hipostezky vedou převážně po polních a lesních cestách. Jsou vyznačeny téměř 400 směrovek a vzniklo na nich 45 malých a 3 větší odpočívky, 2 krytá a 42 nekrytých úvazišť, u Těšánek replika vodního mlýna a patnáctimetrová rozhledna a jsou zde umístěny informační mapy a tabule. Již existující hipostezky na Vyškovsku se tak rozšíří o oblast Chřibů, Buchlovska a jižní Hané.

Nové hipostezky na území MAS – Partnerství Moštěnka a MAS Hříběcí hory byly vybudované díky projektu spolupráce Po formanských stezkách – křížem krážem Moštěnkou a Hříběcími horami, který byl realizovaný za finanční podpory EU z prostředků Programu rozvoje venkova LEADER.

Mapy hipostezky Moštěnka ke stažení ZDE

www.mas-mostenka.cz