Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dorostenky z Kolšova zvítězily na MČR v požárním sportu dorostu v Ostravě

Dorostenky-_-KolsovObrovským překvapením skončilo vystoupení kolšovských dorostenek (okres Šumperk) na MČR dorostu, které se uskutečnilo ve dnech 5. – 6. 7. 2011 na Městském stadionu v Ostravě. Dvoudenní klání přineslo souboj celkem 14 nejlepších družstev z jednotlivých krajů ČR o mistrovský titul.

Že kolšovské holky míří velmi vysoko, se ukázalo už po stovkařském závodě, kdy družstvo obsadilo průběžné 2. místo po velice kvalitních a hlavně vyrovnaných výkonech. Ostravská dráha je velmi rychlá a téměř všechny kolšovské závodnice dosáhly svých osobních maxim (Martina Pekrová 18,00s, Lucie Linhartová 19,13s, Simona Kouřilová 19,34s, Simona Bartošová 19,91s, Lucie Kvapilová 20,16s, Eliška Maixnerová 20,33s, Veronika Pokorná 21,97s).

Předpokladem úspěchu je také bezchybné zvládnutí testů z požární ochrany. V této disciplíně Kolšov nezaváhal a připsal si do součtu 1. Nutno ještě zdůraznit individuální úspěch na stovkové trati, kterého dosáhla Martina Pekrová a získala zasloužený bronz. Pro tuto mladou čtrnáctiletou závodnici je to velký úspěch a zároveň příslib do budoucna.

Štafeta 4 × 100 m přinesla velmi tuhý boj o medaile, po prvním pokusu se kolšovská štafeta držela na bedně časem 67,45s. Ostatní štafety ale dokázaly vylepšit své výkony, což se kolšovským sprinterkám nepodařilo a ze štafety si tak odnesly nepopulární 4. místo a celkově se zařadily na bronzovou pozici za družstva Petrovic a Poniklé.

Stejně jako štafeta dopadl i požární útok, ale nepopulární brambory byly pro zástupce Olomouckého kraje velmi šťastné, neboť v celkovém součtu se jim podařilo přeskočit jak Petrovice, tak i Poniklou a holky z Kolšova zvedly nad hlavou zaslouženou trofej mistryň České republiky v požárním sportu dorostu. Úspěch Olomouckého kraje podtrhl také výkon družstva Bludova, který v dorostenecké kategorii obsadil krásné 3. místo.