Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální firma Ergones se prezentuje v Olomouckém kraji

tyflocentrumV rámci TyfloCentra Olomouc vznikla nová sociální firma Ergones. Sociální firma Ergones je podnikatelský subjekt, jehož cílem je kromě finančního prospěchu, především přispět ke snížení nezaměstnanosti u osob s těžkým zrakovým postižením.

Naše priorita je nabídnout nevidomým a slabozrakým pracovní uplatnění nejen v oblasti administrativy, ale také práci manuálního charakteru.“ vyjádřil se zakladatel a ředitel organizace Jan Příborský.

V současnosti probíhá v Olomouckém regionu první série prezentací, zaměřená na předvedení digitálních kompenzačních pomůcek, a to zejména speciálně upravených mobilních telefonů. Ty jsou určeny pro osoby se zhoršeným zrakem, sluchem či poruchou jemné motoriky a samozřejmě i zcela nevidomým.

Sociální firma Ergones nabízí produkty a služby, které zdravotně postiženým přispějí k soběstačnosti, bezpečnosti a plnohodnotnému začlenění do společnosti“ uvedl technik a prodejce kompenzačních pomůcek Martin Jakubík.

První prezentace se uskutečnila 28. dubna 2011 v prostorách TyfloCentra Olomouc a další proběhla 5. května 2011 v rámci workshopu pořádaném Moravskou vysokou školou. Účastníci zhodnotili prezentace velmi pozitivně, někteří projevili navíc okamžitý zájem o naše produkty!

Kdo jiný může rozumět potřebám zrakově postiženého lépe, než člověk se stejným handicapem“ vysvětluje, co je klíčem k úspěchu sociální firmy Ergones, administrativní pracovnice Ludmila Bednářová.

V blízké budoucnosti zahájí Ergones další podnikatelské aktivity. Dojde k rozšíření sortimentu o další výrobky a také bude proveden nábor nových zrakově postižených pracovníků.

Vysoké pracovní nasazení zaměstnanců, podpora ze strany správní rady organizace, zájem klientů i příznivců TyfloCentra, úřadů, firem i širší veřejnosti mohou významně přispět k  úspěšné realizaci projektu Ergones.

„Věřím, že se nám podaří uspět i v nelehkém období ekonomické stagnace. Naším společným přáním je zrakově postiženým nabídnout vhodné, důstojné a zajímavé pracovní uplatnění“ doplnil na závěr Jan Příborský.