Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Grantová výzva na zlepšení zapojení podnikatelské sféry do regionálního a místního řízení

cipePodpořit nové iniciativy soukromě – veřejného dialogu v Česku si dala za cíl organizace CIPE zřízená americkou obchodní komorou. Vybere až pět projektů, které získají grantovou podporu. Ve tříměsíční pilotní fázi, která začne letos v červnu, může každý z vybraných projektů získat částku mezi 10 000 - 20 000 USD. Projekty by měly vést k většímu zapojení místní podnikatelské komunity do dialogu s místními orgány o ekonomických prioritách a reformách nebo ke zvýšení schopnosti místní podnikatelské sféry smysluplně se zapojit do regionálního nebo místního řízení.

Cílem CIPE je posílit místní úroveň řízení pomocí zvýšení schopností a možností soukromého sektoru spolupracovat s místní samosprávou. Zamýšlené typy iniciativ mají být zaměřeny na dialog mezi místní podnikatelskou komunitou a obecní nebo regionální správou s cílem dosažení společné vize hospodářského růstu. Žadatelé navrhnou konkrétní témata dialogu a aktivit. Detailní popis a kritéria jsou v přiloženém dokumentu.