Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hodí se i neziskovkám: covidové rozvolňování - pravidla pro hromadné akce a další život

Na tomto odkazu nejdete oficiální znění koronavirových omezení, která budou účinná od čtvrtka 3. prosince. Pro naše účely jde hlavně o povolení hromadných akcí do 10 osob uvnitř a 50 osob venku s tím, že mezi další skupinou musí být rozestup 2 metry. Co je dál povoleno a co ne, se dočtete v podrobném textu v příloze. Mě osobně nejvíc pobavilo, že "každý hráč na smyčcové nástroje použije samostatný notový pult" - pro zvídavé duše: čl. I odst. 2 písm. a) bod iii) usnesení vlády č. 498/2020 Sb.

Zákaz pohybu bez roušky tam nehledejte, ten je pro větší přehlednost stanoven v opatření Ministerstva zdravotnictví, dostupném tady (účinnost taky od čtvrtka 3. 12. 2020). V něm je zase veselé, že se vyžaduje pohyb s ochranným prostředkem nosu a úst, ale nikoli už to, aby byl tento prostředek na nose a ústech při pohybu nasazen.

A takhle tady žijeme. Pak z toho nemají mít lidi částečně zmatek a částečně legraci.