Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

14. listopad bude patřit nevidomým a organizacím, které poskytují sociální a další služby zrakově postiženým

SONS DODOlomoucké organizace poskytující sociální služby lidem se zrakovým postižením pořádají Den otevřených dveří 2019. Ten se uskuteční při příležitosti Mezinárodního dne nevidomých. Dne 14. listopadu 2019 od 8:00 do 18:00 hodin se veřejnosti otevřou dveře na I. P. Pavlova 69 - areál Jalta, kde sídlí organizace Tyfloservis, o.p.s., TyfloCentrum Olomouc, o.p.s., Oblastní odbočka SONS ČR, z. s. a prodejna SONS, Tyflopomůcky. Tyto organizace poskytují komplexní podporu a poradenství osobám, se závažným postižením zraku a jejich rodinným příslušníkům.                                               Příchozí návštěvníci se mohou těšit na prezentaci organizací, speciálních kompenzačních pomůcek včetně moderních technologii, které usnadňují život lidem se zrakovým postižením. Nebudou chybět ukázky zvládání situací každodenního života, simulace zrakových vad či haptické mapy.

Rovněž se dozví, jak správně provázet nevidomého, kterému by chtěli nabídnout např. na ulici pomoc nebo jak postupovat v případě získávání informací z oblasti odborného sociálního poradenství.

Součástí celé akce bude i prezentace výrobků sociální firmy Ergones.

Cílem akce je ukázat veřejnosti, že i nevidomí mohou žít s využitím speciálních pomůcek a služeb samostatný důstojný život.

Na setkání s Vámi se těší pracovníci TyfloCentra Olomouc, o.p.s., Tyfloservisu, o.p.s., Oblastní odbočky SONS, z.s. a SONS,Tyflopomůcek.

Větší skupiny, potvrďte prosím svoji účast předem na tel. 776 212 342 nebo emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript