Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Amelie vyhlašuje literární soutěž na téma dobrovolnictví

LiterárníSoutěž foto Jana MaršálkováCentrum Amelie Olomouc oslaví své desáté výročí existence a bezplatné pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým vskutku originálně. Ve spolupráci s uměleckou skupinou Talentovaní Umělci vyhlašuje literární soutěž s názvem DOBROVOLNICTVÍ A JÁ. Bezplatné služby odborného psychologického a sociálního poradenství nabízí onkologicky nemocným a jejich blízkým nezisková organizace Amelie, z.s. prostřednictvím svého Centra Amelie v Olomouci již desátým rokem. Jde o jedinou pomoc tohoto typu ve zdejším regionu. Aktivity Amelie jsou zde známé také díky ojedinělému dobrovolnickému programu, který je uskutečňován zejména na Onkologické klinice místní Fakultní nemocnice.

Pod hlavičkou olomouckého Centra Amelie probíhá pravidelně také mnoho kulturně-společenských a osvětových akcí. Pro nemocné i veřejnost jsou zde často pořádány různé výstavy, hudební vystoupení, přednášky, workshopy či benefiční bazárky. „K desátému výročí naší existence a poskytování bezplatné pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým v Olomouckém regionu chystáme originální a kreativní akci. Pravidelně se věnujeme aktivitám zaměřeným na podporu dobrovolnictví a díky spolupráci s uměleckou skupinou Talentovaní Umělci jsme se tentokrát rozhodli uspořádat literární soutěž, která zde patří spíše mezi vzácnější aktivity,“ upřesnila Tereza Kvapil Pokorná, koordinátorka Centra. 

Literární soutěž má dvě kategorie. První z nich se mohou zúčastnit děti a mládež do 15 let s příspěvky na téma Dobrovolnice – moje hrdinka a Dobrovolník – můj hrdina. Kategorie od 16 let se vyhlašuje na téma Moje zkušenosti s dobrovolnictvím. Zde se předpokládá, že autor zpracuje vlastní zážitky s dobrovolnictvím. Soutěž nemá omezení rozsahu, počtu příspěvků a žánru. Soutěžní příspěvky však musí být původním a dosud nepublikovaným autorským dílem soutěžícího. „Těšíme se na všechny inspirativní soutěžní příspěvky. Vítězové budou oceněni při příležitosti Oslavy 10. výročí existence Amelie v Olomouci, která se uskuteční koncem roku,“ dodala Tereza Kvapil Pokorná. Své práce mohou autoři zasílat elektronicky až do 8. listopadu letošního roku na emailovou adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Více o kompletních pravidlech soutěže lze nalézt na oficiálních webových stránkách www.amelie-zs.cz

[Tisková zpráva Centra Amelie, Olomouc, 8. 8. 2018]