Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Koná se druhý ročník sportovních her seniorů našeho regionu. Přidejte se i vy

krajské hry seniorůDruhý ročník sportovního klání pětičlenných smíšených družstev seniorů připravuje na středu 24. května Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Krajské sportovní hry seniorů Olomouckého kraje 2017 se konají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje a jsou přístupné pro širokou veřejnost na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc. „Sportovní soutěže získávají v poslední době mezi seniory na stále větší oblibě. Naše akce jim nabízí zdraví prospěšnou alternativu smysluplného trávení volného času - ať už aktivně jako soutěžící, anebo pasivně jako diváci a fandové,“ řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová. Letos přijali pozvání a přijedou změřit své síly i senioři ze Slovenska a z Polska.

Sportovních her se mohou zúčastnit senioři ve věku 55 a více let. Každé družstvo musí mít pět členů, z nichž minimálně dvě budou ženy. „Soutěžních disciplín je připraveno celkem deset. Seniory čeká hod na basketbalový koš, srážení plechovek, hod granátem na cíl, běh s kolečkem a břemenem, házení kroužků na trn, překážkový běh zručnosti, minigolf, pétanque, florbal a slalomová jízda jednotlivců na čas,“ vypočítává za pořadatele Milena Hesová. Nejlepší sportovci budou v červnu reprezentovat Olomoucký kraj na Mezinárodních hrách seniorů v Plzni.

O více informací si mohou zájemci napsat na: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Vyplněné přihlášky je možné přinést osobně nebo zaslat na adresu sídla Krajské rady seniorů Olomouckého kraje do 10. května 2017. Přihlášku ke stažení naleznete zde.

[Olomoucký kraj, 4. 5. 2017]