Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z Centra Amelie: on-line přednáška a on-line Centrum

Amelie onlineV rámci projektu Tematické měsíce se do konce roku uskuteční on-line přednáška. S plánovanými změnami na rok 2017 v sociálně zdravotní legislativě se můžete seznámit 19. prosince, změny Vám přiblíží Šárka Slavíková. Na on-line přednáškách Amelie spolupracuje s organizací Seppia. Přednášky jsou vždy bezplatné a v daném čase dostupné na tomto odkaze. Přihlásit se může každý pohodlně z domova. V průběhu přednášky a zejména na konci je bohatý prostor pro dotazy.

Centrum Amelie současně uvažuje o zřízení on-line služeb. Ptá se proto těch, kdo mají zkušenost se službami Amelie a ví, v jakých situacích se nemocní i jejich blízcí nacházejí, zda by (pokud by nemohli využít služeb Centra pro špatnou dostupnost, fyzické obtíže, časový tlak atd.) využili on-line služeb, které by byly nabízeny prostřednictvím počítače a internetu. Jednalo by se o on-line konzultace s psychologem či sociálním pracovníkem, skupiny zaměřené na problematiku, která je pro ně nějak spojující či chat nebo diskuse. Amelie by byla těchto aktivit realizátorem či garantem a vždy by vnášela svou zkušenost a odbornost. Dejte prosím Centru vědět, zda byste služeb využili a nebo ne a proč na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Vaše názory jsou pro Centrum velmi cenné a přispívají ke zkvalitnění jeho služeb. Ze stejného důvodu v Centru uvítají nápady a zpětné vazby k aktivitám, které případně již využíváte, ať už je pro Vás realizují pracovníci či dobrovolníci. Něco může být výborné a něco jiného to může kazit. Připomínky a nápady je možno zasílat na e-mail  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Centrum Amelie také od 1. 1. 2017 hledá účetní, který či která má zkušenosti s neziskovými organizacemi, pracuje v programu Pohoda a Pamica a měl/a by kapacitu cca jeden den v týdnu. Zájemci se mohou ozvat na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Plné znění inzerátu s požadavky naleznete zde.