Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V adventním čase se o naši pozornost uchází mnoho finančních sbírek. Jak poznat tu pravou?

darujspravneAdventní čas je už za dveřmi a čím více se blíží, tím více v nás roste pocit, že bychom mohli udělat i něco pro druhé  třeba přispět některé z četných sbírek. Jak ale najít právě tu, která nám bude svým zaměřením blízká? A jak zjistit, jestli náš dar opravdu pomůže zamýšlenému cíli? Na tyto otázky Vám pomůže najít odpověď internetový portál Darujspravne.cz. Hlavním cílem tohoto projektu, jež je zaměřen na individuální dárcovství, je co nejvíce zjednodušit cestu mezi dárci a neziskovými organizacemi a odbourat starost, zda peníze putují tam, kam opravdu mají. Každá organizace registrovaná na Darujspravne.cz je prověřena, má schválenou veřejnou sbírku a je plně transparentní.

Projekt realizuje Fórum dárců, jediné celorepublikové sdružení, které zastřešuje dárce v České republice – na podpoře dárcovství pracuje Fórum dárců úspěšně již více než 19 let. Mezi jeho projekty patří například DMS – Dárcovská SMS, jejímž prostřednictvím přispěla veřejnost již téměř 400 milionů korun. Fórum dárců sdružuje přední nadace a fondy.

A co vlastně portál Darujspravne.cz přináší? Zejména seznam veřejně prospěšných projektů s veřejnou sbírkou prověřených neziskových organizacím, možnost online finanční podpory (on-line platby z účtu, platební karty apod.), ale hlavně jistotu, že darujete správně (organizace jsou prověřovány a pravidelně předkládají vyúčtování získaných prostředků).