Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hlasujte pro projekt Americký grantový kalendář!

grantsNaše členská organizace Serendipity z Přerova vyslala do aktuálního kola soutěže, které končí už 30. října, projekt Americký grantový kalendář. Platí totiž, že USA je největší filantropickou zemí. Cílem projektu je umožnit neziskovým organizacím, podnikatelům, municipalitám, vzdělávacím institucím, občanům (vědcům, novinářům, studentům, stážistům, dobrovolníkům...) v Česku čerpat granty pro jejich činnost a na projekty v oblasti kultury, sportu, vědy a výzkumu, vzdělání a podnikání. Toho projekt dosáhne monitorováním vhodných amerických grantů, které budou veřejně publikovány v grantovém kalendáři s prolinkem na informace a grantové poskytovatele.

Podpořit tento zajímavý projekt můžete svým hlasem i vy. Odkaz na hlasování najdete zde.

SmartUp je program, který podporuje nápady mladých lidí od 15 do 26 let s cílem zlepšit něco ze svého okolí. „Všichni, kdo nosí v hlavě zajímavý projekt nebo už se pokusili něco rozjet, ale chyběly jim zkušenosti, peníze, nebo třeba i parťáci, jsou vítáni,“ uvádí Anna Kačabová, ředitelka Nadace smartup-nadace fb2O2. „Prostřednictvím programu zájemci získají jak potřebné workshopy, kontakty na lidi s podobným cílem a praktické zkušenosti z realizace projektů, tak to pro ně může být vhodný začátek budoucí kariéry,“ dodává Anna Kačabová.

Cílem programu Smart Up je, aby se mladí lidé zvedli z gauče a začali něco dělat. Inspirovat se mohou čtyřmi hrdiny, úspěšnými realizátory SmartUp projektů. Kromě vzdělání a praktických zkušeností, které program nabízí, mohou mladí lidé na své aktivity získat až 190 tisíc korun. A v první úrovni i poprvé až 30 tisíc korun.