Svátek má Jaroslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Školící seminář o evropských programech

Jak připravit projektovou žádost do výzvy komunitárního programu Evropské komise objasní vzdělávací seminář v Olomouci, který připravuje zájmové sdružení právnických osob OK4EU ve spolupráci s Olomouckým krajem a Eurocentrem Olomouc.

 Seminář se bude tematicky věnovat programu Evropa pro občany, ze kterého mohou čerpat prostředky zejména obce, města, kraje a neziskové organizace na projekty mezinárodní spolupráce. S ohledem na počátek programového období 2014-2020 bude v úvodu představena nová podoba programu, ve druhé části semináře budou účastníci proškoleni ve vytváření projektových žádostí. Národní konzultantka programu Kateřina Hamplová z Úřadu vlády se zaměří na konkrétní tipy a rady, jak mají zájemci postupovat od projektového záměru až po podání žádosti.

Hlavním cílem akce je seznámit účastníky s možnostmi financování projektů z prostředků komunitárních programů. Komunitární programy jsou finanční nástroje Evropské komise, z nichž mohou evropské subjekty čerpat prostředky na své aktivity. Žádosti se posuzují buď v Evropské komisi, nebo v některé z výkonných agentur. V členských státech EU jsou kontaktní místa, kde mohou zájemci konzultovat své projekty. Pro projekty je třeba mít partnery z jiných členských států.

Seminář se uskuteční dne 11.2. v prostorách Olomouckého kraje (Zasedací místnost ,10. patro, Jeremenkova 40a, 772 00 Olomouc) od 13.00 hod.
Akci pořádá Olomoucký kraj, Sdružení OK4EU a Eurocentrum Olomouc.
Účast na semináři je zdarma.

Program naleznete ZDE.

Na seminář je nutná registrace: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript