Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vánoce pro osamělé

SOSOlomoucká nezisková organizace Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů letos bude opět připravovat a roznášet vánoční balíčky pro osamělé a nemohoucí seniory. Také ty, čtenáři těchto řádek, můžeš darovat vánoční radost člověku bez vlastního rodinného zázemí.

„Drobné dárky, hygienické potřeby, trvanlivé potraviny a vánoční cukroví můžete přinášet po celý advent do našich provozoven v Praskově 16 a v Rooseveltově 9. Máme otevřeno denně od 9 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin,“ informuje pracovnice střediska Iveta Věrná. „Více než sto balíčků budeme připravovat

18. prosince, abychom vše stihli roznést do svátků. Dárky, které dostaneme později, přidáme do vánočních nadílek pro osamělé lidi, kteří spolu s námi u prostřeného stolu prožijí Štědrý den,“ dodává Věrná.

Jedno africké přísloví praví: „Je to srdce, které rozdává, ruce už jenom dávají.“ Pracovníci střediska děkují všem, kdo mají srdce na pravém místě a svým dárkem přispějí do vánoční nadílky pro osamělé spoluobčany.