Svátek má Radoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánka na seminář MEDIÁLNÍ PROPAGACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ANEB JAK ZAUJMOUT NOVINÁŘE

Seminář č. 201209 a č. 201210 MEDIÁLNÍ PROPAGACE NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ANEB JAK ZAUJMOUT NOVINÁŘE

Datum: středa 10. dubna 2013 nebo pondělí 22. dubna 2013 (9 – 16 hod.)
Místo: Oblastní unie neslyšících Olomouc, Jungmannova 25, Olomouc (rehabilitační místnost v přízemí s bezbariérovým přístupem)
Lektorka: redaktorky Bc. Martina Vysloužilová a Mgr. Petra Klimková
Cena: 100 Kč platba na místě (drobné občerstvení zajištěno)
Co s sebou: notebook - pro ty, kteří jsou zvyklí pracovat na svém počítači, stačí však jen psací potřeby.

V případě Vašeho zájmu se přihlaste nejpozději do 16. 4. 2013 (rozhoduje datum přihlášení). Kapacita semináře je max. 12 osob, aby byla zachována efektivita kurzu. V případě naplnění kapacity semináře vás budeme obratem informovat.

  • nejvhodnější – přímo z webových stránek UNO – semináře UNO http://www.uno-ok.cz/index.php?option=com_seminars&view=seminars
  • nebo e-mailem: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (IČ a název organizace, jméno a příjmení, mail, telefon)

 

Popis obsahu semináře
„Mediální propagace neziskových organizací aneb Jak zaujmout novináře“

Všimli jste si, jak rychle v záplavě zpráv ve sdělovacích prostředcích mizí zprávy ze světa neziskových organizací? Ne vždy jsou na vině jen novináři. Zamysleli jste se nad tím, kolikrát do roka se sami snažíte prezentovat veřejnosti prostřednictvím médií? Jednodenní kurz, který vám nabízíme, vám usnadní orientovat se v tématech, která by mohla žurnalisty zaujmout. Naučíte se vystoupit na kameru či mikrofon tak, abyste působili profesionálně. Prakticky si sami vyzkoušíte napsat tiskovou zprávu anebo zorganizovat tiskovou konferenci. Příspěvky, které pod odborným dohledem během školení napíšete, otiskneme v některém z příštích čísel Bulletinu UNO.

1. Dnešní média – jak fungují tradiční sdělovací prostředky i nová média na internetu. Kam přispívat, jak a čím novináře oslovit. Co od vás novinář očekává?
2. Tisková zpráva – rady a triky, jak rychle napsat dobrou zprávu.
3. Tisková konference – na co nezapomenout, jak se chovat. Praktická zkouška se záznamem a rozborem.
3. Bulletin UNO – proč se prezentovat jeho prostřednictvím. Výroba konkrétní zprávy, která vyjde v příštím čísle.
4. Rozhovor a řeč těla – jak se vyjádřit stručně, ale výstižně. Na co si dát pozor před kamerou?
5. TV reportáž – praktická zkouška se záznamem a rozborem.

Mgr. Marcela Vystrčilová
kont: 72498378
mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Semináře jsou realizovány za finanční spoluúčasti Olomouckého kraje v rámci významného projektu „Pomáháme neziskovkám“ ve spolupráci s Nadačním ústavem regionální spolupráce o.p.s.