Svátek má Květoslav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zpráva sociální sekce UNO za rok 2012

Sociální sekci UNO z počátku roku vedla paní Iva Síbrová, která k datu 30.4.2012 odstoupila. Ve funkci předsedy ji nahradila Mgr. Ivana Herzogová, později provdaná Svobodová. Z důvodu nástupu na mateřskou dovolenou pí Svobodové byli k datu   14.11.2012 pověření vedením sekce Milan Langer jako předseda a Zdeněk Beil jako místopředseda. Sekce měla formálně 15 členů, z nichž byla aktivní jen část.

Sekce se v roce 2012 sešla 9x, scházela se nejdříve v sídle Tyflocentra na Nové ulici, od podzimu pak v OUN, Jungmannově ulici v Olomouci.

Členům sekce byly poskytnuty materiály k víceletému dofinancování poskytovatelů registrovaných služeb, jak je to realizováno Jihomoravským krajským úřadem.

Paní Svobodová a Pospíšilová zpracovaly usnesení sekce, že jsme se přidali k požadavkům Arcidiecézní Charity (p. Keprt) a pí Svobodová zajistila odeslání náměstkyni Kubjátové. Obě členky byly pověřeny účastí na jednání s Charitou dne 30.5.2012.

28.6.2012 byl připomínkován jednací řád sekce, který byl po úpravě schválen.

Pí. Ing. Pospíšilovou byly k datu 26. 9. 2012 sepsány a odeslány připomínky k Národní strategii podporující pozitivního stárnutí.

Předsednictvo UNO bylo požádáno, aby bylo z podnětu sekce realizováno školení o novele Občanskéhozákoníku. To také proběhlo a pokračovat bude v roce 2013.

Sekce zformulovala dotaz do předvolebního Kotlíku vůči politikům kandidujícím do krajského zastupitelstva a to: jak se staví k navýšení finančních prostředků na sociální oblast?

6.11.2012 bylo rozhodnuto, že sekce připraví a zašle novému hejtmanovi a náměstkovi/kyni pro sociální oblast dopis, že se přidávámek iniciativám ostatníchneziskovýchorganizací,kterésesnažío větší transparentnost procesuhodnocenížádostí o dotace. Dopis bude obsahovat nabídku kulatých stolů zástupců kraje a NNO.