Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Příležitost pro osoby se zdravotním postižením

V občanském sdružení Zahrada 2000 započal rekvalifikační kurzJeseník – sedm osob se zdravotním postižením se od začátku ledna zapojilo do rekvalifikace Ruční zpracování textilu. Organizátor rekvalifikace - občanské sdružení Zahrada 2000 - nabízí pěti úspěšným absolventům pracovní místo.

V občanském sdružení Zahrada 2000 započal rekvalifikační kurz, s jehož pomocí může několik osob se zdravotním postižením získat teoretické a praktické dovednosti ve zpracovávání textilu. Jeho úspěšní absolventi získají osvědčení o rekvalifikaci, které jim může dopomoci k získání pracovního místa. Tento kurz, i následné zaměstnání, se snaží co nejvíce vycházet vstříc individuálním potřebám a možnostem osob s handicapem. Zřizovatel poradenského centra - Zahrada 2000 o.s. se tak snaží reagovat na několikaleté zkušenosti s problémem zaměstnanosti svých klientů.

Tuto a následující rekvalifikace se občanskému sdružení podařilo zorganizovat skrze projekt Centrum pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Jeho aktivity uskutečňuje díky podpoře Evropského sociálního fondu Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Probíhající rekvalifikace není poslední možností, jak mohou osoby se zdravotním postižením zvýšit své šance uspět na trhu práce. Mimo ni proběhne v letech 2013-2014 ještě její druhý běh a také rekvalifikace Údržba zeleně, se stejnou možností následného zaměstnání. Bližší informace o následujících dvou rekvalifikacích všem zájemcům rádi podají pracovníci Centra pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Tuto poradnu naleznete v Jeseníku na adrese Lipovská 1177, případně se s pracovníky můžete spojit na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo na telefonním čísle 775 148 189.

esf