Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Granty a dotace města Šumperk

Město Šumperk každoročně poskytuje z rozpočtu města finanční prostředky na program „Granty a dotace“ na podporu činnosti neziskových organizací a organizací schválených Zastupitelstvem města Šumperka v seznamu vyjmenovaných akcí a činností, které pracují s dětmi a mládeží nebo ve zdravotně-sociální oblasti.

Dotace na podporu činnosti může být poskytnuta pouze neziskovým organizacím a organizacím schválených Zastupitelstvem města Šumperka v seznamu vyjmenovaných akcí a činností, které pracují s dětmi a mládeží nebo ve zdravotně-sociální oblasti v Šumperku.

Grant je poskytnut žadateli, kterým může být pouze právnická osoba nebo fyzická osoba, která je účetní jednotkou podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s působností v oblasti sportu, kultury, sociální či jiné veřejně prospěšné sféry (např. školy a školská zařízení, kulturní zařízení, občanská sdružení, o.p.s., církve, apod.), která je pořadatelem akce nebo cyklu akcí se sportovní, kulturní, zdravotně-sociální nebo jinou veřejně prospěšnou náplní pro obyvatele města Šumperka.

Grant - finanční příspěvek je poskytnut na pokrytí části neinvestičních výdajů spojených s realizací následujících projektů:

  1. I.Uspořádání jednorázové neziskové akce se sportovní, kulturní, zdravotně-sociální nebo jinou veřejně prospěšnou náplní.
  2. II.Uspořádání vícedenní neziskové akce (4 a více dnů) s počtem 15 a více účastníků (soustředění, tábory), se sportovní, kulturní, zdravotně-sociální nebo jinou veřejně prospěšnou náplní.
  3. III.Uspořádání cyklu neziskových akcí se sportovní, kulturní, zdravotně-sociální nebo jinou veřejně prospěšnou náplní.

Dotace na činnost i granty mohou být poskytnuty pouze při splnění schválených podmínek, které schvaluje Zastupitelstvo města Šumperka na přelomu roku a v průběhu ledna jsou schválené podmínky vyvěšeny společně s předlohou žádosti a organizačními pokyny na webových stránkách města Šumperka.

Aktuální dokumenty pro rok 2013: