Svátek má Vlastislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská vánoční sbírka dobrot pro psy a kočky v útulcích

sbirkaMístní organizace Ligy na ochranu zvířat  v Šumperku organizuje ve dnech 3. – 14. prosince Vánoční sbírku pro psy a kočky v útulcích.

„Smyslem naší sbírky je zpříjemnit vánoční svátky svěřenců v útulcích. Věříme, že díky vaší pomoci se nám podařit vybrat mnoho dobrot, které psům a kočkám zpříjemní jejich mnohdy neradostný osud,“ říká předsedkyně Ligy na ochranu zvířat Vladimíra Venoušová.

Věcná sbírka, kterou Liga organizuje je zaměřena na psí a kočičí granule, konzervy, kapsičky, pamlsky. Na sběrných místech jsou označené krabice, které členové Ligy na ochranu zvířat po ukončení sbírky dopraví do kočičích a psích útulků.

Sběrná místa jsou v mateřských, základních a středních školách a ordinacích veterinárních lékařů. „Jsme rádi, že jsme našli tak velký počet organizací, které nám vytvořením sběrného místa pomohou se sbírkou,“ doplňuje Venoušová.

Mateřské školy: Sluníčko Evaldova, Vrchlického, Šumavská, Pohádka Nerudova, Jeremenkova, MŠ Žabka

Základní školy: E.Beneše, 8. Května, Sluneční, Šumavská, Vrchlického

Střední školy: Obchodní akademie Šumperk, Střední průmyslová škola, OÚ (Zámeček)

Veterinární ošetřovny: MVDr.Frankové, MVDr.Zelikové, MVDr.Mináře, MVDr.Vitáska

Ostatní prostory: psí salon Zooráj