Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

„Předvolební Kotlík“ dne 17. září 2012

IMG 0012Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje a Středomoravská agentura rozvoje venkova organizovala dne 17. září 2012 tradiční „Předvolební Kotlík“. Jde o setkání kandidátů do krajských voleb se zástupci neziskových organizací v kraji. Beseda byla zároveň otevřená široké veřejnosti.

Z kandidátů tentokrát přijali pozvání lídři jednotlivých stran, a to Markéta Záleská za ODS, Jiří Rozbořil za ČSSD, Marian Jurečka za KDU-ČSL, Bořivoj Šarapatka za TOP 09, MUDr. Vilém Bruk za Národní socialisty - levice 21. století, Radek Augustin za SPO Zemanovci, JUDr. Jan Rytíř za Suverenitu - Blok Jany Bobošíkové a RSDr. Alexander Černý za KSČM.

Zástupci neziskového sektoru a další přítomní z řad veřejnosti měli jedinečnou příležitost setkat se osobně se svými kandidáty, navázat s nimi kontakt a ptát se jich na otázky týkající se neziskového sektoru, občanské společnosti a problematiky Olomouckého kraje. Kotlík moderoval Doc. Pavel Šaradín z Katedry politologie University Palackého v Olomouci. Akce je součástí projektu Sblíženi politikou - výchova k aktivnímu občanství a lokální demokracii (CZ.1.07/3.1.00/37.0272).

Kongresový sál Krajského úřadu v Olomouci byl zcela zaplněn a účastníci i kandidáti vyjádřili spokojenost s průběhem diskuze a považují ji za přínosnou pro obě strany.

Za organizátora: Milada Šnajdrová

IMG 0010 IMG 0013