Svátek má Nataša
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

„VYŠLÁPNĚTE SI PRO ZDRAVÍ S MAMMAHELPKAMI A RŮŽOVOU STUŽKOU“.

V sobotu 6. října 2012 pořádá sdružení MAMMA HELP už druhý ročník pochodu s názvem  „VYŠLÁPNĚTE SI PRO ZDRAVÍ S MAMMAHELPKAMI A RŮŽOVOU STUŽKOU“.

Chceme tak zviditelnit problematiku zhoubného onemocnění prsu prostřednictvím symbolu, který již čtvrt století dobře znají lidé v celém světě – růžové barvy, respektive růžové stužky. Chceme také poukázat na fakt, že v České republice žije v současné době víc jak 60.000 žen, které mají s tímto onemocněním osobní zkušenost, a každoročně je diagnostikováno přes 6000 dalších.

MAMMA HELP CENTRUM Olomouc a MAMMA HELP CENTRUM Přerov vás proto v sobotu 6. října zvou do Smetanových sadů v Olomouci. I vy tak můžete symbolicky vyjádřit svou podporu ženám, které se s nemocí nebo jejími následky potýkají.

Navíc vás ještě před startem pochodu trenéři naučí správnému stylu chůze s hůlkami, které vám bezplatně zapůjčíme. Pacientky dostanou dokonce pár holí zdarma! Tento sport je vhodný opravdu pro každého, pochodu se mohou zúčastnit celé rodiny, trasa nebude dlouhá ani náročná. Každý účastník navíc dostane hned na startu malý dárek.

V místě startu i cíle u restaurace „Fontána“se příchozí také nudit nebudou, kromě tréninku severské chůze je už od 10.00 hodin připravený doprovodný program i možnost občerstvení.

Na startu pochodu v 11. 30hodin spolu s mammahelpkami budou i jejich lékaři a sestry z onkologické kliniky FN Olomouc a z diagnostického MAMMA centra na Lazcích.

Pochodu pro Mamma HELP poskytl záštitu primátor statutárního města Olomouc pan Martin Novotný.

Kromě Olomouce se tuto sobotu koná pochod Vyšlápněte si pro zdraví s mammahelpkami a růžovou stužkou také v Praze, ve Zlíně a v Hradci Králové.

Informace o sdružení Mamma HELP

Pacientská organizace sdružuje ženy s rakovinou prsu, jejich blízké, zdravotníky i sympatizanty. Sdružení má celostátní charakter a provozuje síť denně dostupných center, otevřených pro veřejnost. Tyto poradny poskytují informace související s onemocněním, léčbou a rekonvalescencí, ale také psychosociální podporu pacientkám a jejich rodinám.

V Mamma HELP centrech pracují výhradně vyléčené pacientky, které mohou klientkám nabídnout hlavně osobní zkušenost s nemocí a vhodně je motivovat. Každé centrum má svého odborného garanta – v Olomouci je to MUDr. Karel Ćwiertka, Ph.D., zástupcepřednosty onkologické kliniky FN Olomouc, v Přerově privátní onkolog MUDr. Lubomír Skopal.

 

Kontakty:

Karla Otavová                                                                        Jana Čaganová 

MH CENTRUM Olomouc                                                   MH Centrum Přerov                      

Tel: 734 500 637                                                                   Tel: 733 126 958

e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript                                         e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript