Svátek má Alexej
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kurz Pečovatelské minimum v dalších krajích

20-let-MCOd března byla zahájena realizace kurzů Pečovatelské minimum v šesti krajích, které jsou zapojeny do projektu Sítě mateřských center Krok za krokem. Cílem dvoudenního kurzu je vybavit zájemkyně o profesi pečovatelky základními informacemi, které uplatní při péči o děti. „Vzhledem k nízké časové kapacitě je kurz určen především pečovatelkám, které mají zdravotnické či pedagogické vzdělání, anebo osobám, které již mají s péčí o děti v mateřských centrech zkušenosti a v současné době se nemohou dlouhodobého rekvalifikačního kurzu účastnit,“ vysvětluje cílovou skupinu seminářů Rut Kolínská, prezidentka Sítě MC.

Kapacita kurzu je omezena na 15 osob a po zkušenostech z realizace z Moravskoslezského a Středočeského kraje je tato krátkodobá forma vzdělávacího kurzu u mnohých žen velmi vítaným doplněním vzdělání. Do konce roku 2012 kurz proběhne ještě v krajích Královehradeckém, Ústeckém, Zlínském, Olomouckém a Vysočina.

Kurz Pečovatelské minimum v Olomouckém kraji proběhne ve dnech 20. – 21. 9. 2012 v Rodinném centru Heřmánek v Olomouci od 9 hodin. Aktivita probíhá v rámci projektu Krok za krokem. Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR Bližší informace jsou uvedeny na www.materska-centra.cz.

Více informací: Mgr. Lenka Kalniková, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , 608 615 138